Собаку, яку годували всім під’їздом, безжально отруїли

Собаку, яку годували всім під’їздом, безжально отруїли
  • Гієна була улюбленицею всього двору, але у п’ятницю, 31 березня, вона прожила останній день свого життя.
  • Чотирилапа красуня вмирала у страшних муках.
  • Хтось невідомий нагодував собаку отрутою

Минулого тижня містом прокотилася новина, яка просто не вкладається в голові. Хтось отруїв Беллу таблетками від туберкульозу. А потім нещасну тварину, яка нікому не заподіяла шкоди, ще й добили каменюкою, вдаривши по голові. Бездиханну собаку знайшла під парканом її власниця Анастасія. Спочатку подумала, що чотирилапу улюбленицю збила машина. Та коли побачила піну біля рота, зрозуміла — Белла не потрапила під колеса автівки, її нагодували отрутою.

Белла була не єдиною собачкою, над якою того дня влаштували розправу. Нагодували отрутою ще й Гієну, чотирилапу красуню, яка мешкала у дворі будинку на Грушевського, 23.

— Ми всім під’їздом її любили, годували, — розповідає козятинчанка Марина. — Я просто шокована. Я вже два дні плачу і не можу прийти до тями. Сестра мені порадила звернутися в газету, каже, цю справу не можна так просто залишати. Може якщо надати цьому розголос, хтось, хто міг щось бачити, відгукнеться. 

Відео дня

Гієною чотирилапу красуню назвали через окрас шерсті — вона була вся в невеликих цятках, наче справжня гієна. Її вже давно стерилізували і вона спокійнісінько жила у дворі дев’ятиповерхівки. У п’ятницю, 31 березня, вона востаннє провела Марину на роботу. А потім зникла. Марина ще дорогою додому, як завжди, купила їй поїсти. Але вже не було кого годувати.

— Була ще надія, що вона просто десь бігає собі, але насторожувало, що її так довго немає, — продовжує Марина. — Це ж не кіт, це собака. Ми звернулися до голови ОСББ, а він каже: «Ми її поховали. Вона мучилася». Я запитала, хто це зробив. Голова ОСББ каже: «Я не знаю».

Марина досі не може оговтатися після цього випадку. Гієна була дуже довірливою і легко йшла до рук. Тож хтось просто скористався довірливістю собаки, щоб жорстоко її вбити, бо вмирала тварина у великих муках.

— Найімовірніше, Гієна щось з’їла, — припускає козятинчанка. — Їй кинули якусь отруту. І вона наїлася, і інші собаки наїлися. Є свідки, які бачили, як вона мучилася. Викликали ветлікаря, намагалися собачку врятувати. Ветеринар дала їй уколи, але собачка померла. Як це так?! Сьогодні в одному дворі таке сталося, завтра в іншому може бути і за це ніхто не несе відповідальності. Якби таке трапилося в Європі, там би вже понесли за це відповідальність. Там скрізь стоять камери відеоспостереження, там би знайшли того, хто це зробив. Кому вона заважала? Я не розумію, чому так. Мене, навпаки, радують ці коти і собаки. Хоч і вони не в мене в квартирі живуть, але це радість, що вони поруч. А ті люди, які таке вчинили, я не знаю, як вони вночі сплять.

Хто це зробив, Марина навіть гадки не має. Бо за руку нікого не зловили. Вочевидь, та людина, якщо її можна так назвати після цього вчинку, всім серцем ненавидить тварин, якщо рука піднялася нагодувати собак отрутою.

— Сестра каже: «Попитай, може хтось щось бачив». Але кого питати? У нас величезний двір, їсти давали, це ж не тільки одна Гієна була, у нас і коти під під’їздом живуть. Ми собі мирно жили з цими тваринами, загородили для них місце, просто біля під’їзду зробили нішу, настелили підстилок. Так любили цю Гієну всі, — підсумовує Марина.

Вкотре нагадуємо, що за жорстоке поводження з тваринами передбачена кримінальна відповідальність. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, оскільки отруїли не одну, а декілька собак.

Перша допомога при отруєнні

Якщо вашу собаку отруїли, аби вберегти їй життя, ветлікар Олександр Болгарський радить дати тварині будь-який сорбент, щойно ви помітили у тварини симптоми отруєння.

— Це може бути «Атоксил Гель» чи «Ентерос Гель», тобто будь-який абсорбуючий препарат, який застосовують люди, — каже ветлікар. — Якщо таких препаратів немає, дати хоча б таблетку активованого вугілля. І одразу звернутися до лікаря за допомогою, тому що тварині потрібно буде вводити внутрішньовенно препарати за допомогою крапельниці.

 

Читайте також:

Чотири дні лелеки сумували за своїм гніздом

На Білій Казармі завівся котячий месник

Прибилася мама з п’ятьма цуценятами

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (37)
  • Зоя Кушнір

    Вже було таке. Знову нелюди "воюють"із беззахисними. Якесь гниле створіння, що на більше не спроможне.
    І скільки ще є таких.
  • Julia Herasymiuk

    В нашому ОСББ також був песик, навіть "буду " для неї поставили, а якась скотина його отруїла і той песик помирав на очах у дітей🤬, я ніколи не забуду очі своєї дитини від побаченого...
  • Вера Могилевич

    Це великий гріх,нелюди.
  • Моя Европа

    Спочатку тварин викидають а потім о боже які нелюди, згадайте скіки є6аних склюків їздили до нас автобусами і підкидали собак котів ? Більшість людей біосміття тимпаче в нас:( тварини, як іграшки і це некправклеьо !!!

keyboard_arrow_up