На Білій Казармі завівся котячий месник

На Білій Казармі завівся котячий месник
  • Цей прикрий випадок стався минулого тижня. Домашній кіт, як завше, пішов увечері гуляти, а коли повернувся, мордочка була чорною, мов сажа.
  • Чотирилапого улюбленця хтось ледь не спалив заживо.
  • Деталі у нашій публікації

Щось дивне коїться останнім часом на Білій Казармі. Схоже, когось із мешканців цього мікрорайону переповнює ненависть до тварин. Ще зовсім нещодавно страшний випадок стався із собакою на ім’я Тузя. Якийсь нелюд порубав чотирилапому спину. Було це взимку. На щастя, песику вдалося вижити завдяки старанням лікарів, які надали допомогу, та господарів, які виходили свого домашнього улюбленця. А тепер у халепу втрапив кіт Коля.

У Колі, як і в Тузі, була нелегка доля. Декілька років тому він прибився до сім’ї, що мешкає на Білій Казармі. Прийшов на подвір’я і сів під дверима. Голодний та змучений, муркотун просто чекав, щоб його бодай трішки погодували. Та людям стало шкода кота і вони забрали його до себе, пролікували та виходили. Чому Коля опинився на вулиці — невідомо. Чи то сам втік від попередніх господарів, бо такі хороші були, а може його просто виставили за двері. Хай би там як, але йому пощастило знайти нову люблячу сім’ю. І з того часу Коля живе на Білій Казармі.

Як і всі коти, Коля любить свободу. Тому постійно проситься надвір. Господарі випускають його, муркотун йде по своїх котячих справах, але щоразу повертається додому. Минулого тижня Коля, як зазвичай, попросився на вулицю. Голосно нявчав під дверима, щоб його випустили. Пішов Коля собі по своїх котячих справах, але до ночі чомусь не повернувся. Господарі дуже здивувалися, бо ж муркотун завжди приходить назад на ночівлю, але спершу подумали, може кіт просто десь затримався, нворі ж весна.

Відео дня

Приклигав Коля додому аж на наступний день. І був він дуже дивний. Сіра шерсть на спині чомусь стала жовто-коричневою. Господарі спершу подумали, що кіт вимастився десь у багнюці. Козятинчани зрозуміють, адже Біла Казарма, окрім тих вулиць, по яким їздить транспорт, навесні потопає в болоті так само, як і посьолок. Та коли придивилися, побачили, що шерсть на спині та на хвості немов хтось виголив машинкою. Мордочка у Колі була чорною, наче від сажі. А деякі вуса покручені на кінчиках, наче синтетична нитка, яку обпалили вогнем. Побачивши це все, господарі зрозуміли — їхнього кота хтось намагався спалити заживо. Вочевидь, відчувши, що пече, Коля інстинктивно припав до землі і йому вдалося загасити полум’я, яке почало охоплювати шерсть. Колі неймовірно пощастило, що він пухнастий. Бо якби мав коротку шерсть, отримав би ще гірші опіки.

Кому так насолив домашній кіт, що його підпалили — невідомо. По Колі видно, що він домашній: кіт має нашийник яскраво червоного кольору. Вуличні муркотики нашийники не носять. Можливо це недолуга витівка когось із підлітків, якому закортіло познущатися із беззахисної тварини. А може це зробила доросла людина, яка всім серцем ненавидить чотирилапих. Хай би там як, а подібні дії підпадають під статтю «Жорстоке поводження з тваринами», за яку передбачена кримінальна відповідальність: обмеження волі на строк від одного до трьох років чи позбавлення волі на строк від двох до трьох років. Вкотре хочемо нагадати людям: тварини теж живі істоти і їх не можна ображати.

 

Читайте також:

На ділянці траси Козятин-Вінниця біля Пляхової вкрали нову будку для собак. Шукають злочинців

«Це дівчатка, яких вивезли у поле»: волонтери знайшли прихисток «хвостикам» за кордоном

Прибилася мама з п’ятьма цуценятами

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Павло

    Не може тварина свідомо стрибати у палаючу траву. Ми живемо біля кінцевої зупинки "3" маршрутку,у нас трава не горіла.
  • Павло

    Це мій кіт.

    І горе тому,хто це зробив.
  • Олександр Левчук

    жах! тільки справжні нелюди можуть таке робити з тваринами!с..ки ! так, є собаки, на яких люди можуть бути злі, бо вони кидаються на людей, і ними ніхто не займається, не робить для них притулок, тощо. але це ж кіт, кому кіт міг нашкодити настільки? виродки. в мене майже 10 років тому також кіт вибіг погуляти і не повернувся, ми знайшли його через пів року, він був без вусів, в жахливому стані з шишками на голові і жмурився від світла. це кошмар, якщо хтось справді знущався над Колею, а не він потрапив в запалену траву, як писали нижче, ця людина не заслуговує свого життя. найшвидшого відновлення Колі. ніхто не має права знущатися з тварин!
  • Таня Крылова

    Можливо попав в запалену траву, наднях горів горб біля путів

keyboard_arrow_up