Привласнив понад 850 тисяч гривень бюджетних коштів на ремонті укриттів

Привласнив понад 850 тисяч гривень бюджетних коштів на ремонті укриттів
  • Сьогодні, 27 лютого слідчі відділення поліції № 1 Хмільницького районного відділу направили до суду матеріали кримінального провадження відносно 55-річного підприємця. Чоловік, користуючись своїм службовим становищем, привласнив державні кошти під виглядом капітального ремонту укриттів у навчальних закладах.
  • Сума збитків — понад 850 тисяч гривень.

Мова йде про калинівського підприємця, який протягом 2022-2023 років уклав 8 договір із відділом освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради.

— Користуючись своїм службовим становищем, 55-річний виконавець, який мав здійснити ремонт та утеплення укриттів навчальних закладів підписував документи із завідомо неправдивою інформацією. Обвинувачений привласнював державні кошти під виглядом виплати будівельникам заробітної плати, яка фактично в повному обсязі не виплачувалася та її вартість суттєво завищена, — повідомляють у Поліції Вінницької області

Сума завданого державі збитку — понад 850 тисяч гривень.

Відео дня

Дії правопорушника слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ч. 2 ст. 366 ККУ (службове підроблення).

За такі злочини чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо:

Читайте:

Викрили групу посадовців, які закупили 2000 ліжок для військових за цінами вище ринкових

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Андрій Карась

    скільки гнилья вилізло під час війни
  • Лідія Бабюк

    Такі наші газети-----скільки живу....я їх не читаю..Пишуть про все і разом ------ні про що.Єдина рубрика яка варта уваги----оголошення.
  • Тая Радіна

    І хто цей "герой?
  • Сергій Сиваківський

    Слід визнати, що зрушення в країні щодо боротьби з розкраданням є.
    Не вистачає лише серйозних в років та розоглосу про це.
    В кожних новинах.
    Засудили на ..років
    Засудили на...років.
    Це не зразу, але декому охоту відіб'є.

    Геннадий Ткачук reply Сергій Сиваківський

    Сергей Сиваковский м'яко так скажу ,не ми створюємо,це нам так безальтернативно порадили ті в кого в країні такої структури взагалі не має ,я про антикорупційний суд .Сутність існування якого прямо суперечить діючій конституції,де прямо записана норма яка забороняє створювати спеціальні суди .А значить створений він якраз для таких оборудок .Не забуваємо,що ідея капіталу це ідея що за все треба платити ..

    Сергій Сиваківський reply Сергій Сиваківський

    Геннадий Ткачук Теж читав.
    Ми дивні люди, спочатку вимагаємо Закону.
    Потім створюємо незалежні НАБУ та ДБР наш аналог ФБР.
    Набираємо туди кращих і оь коли вони виходять на корупціонерів то самі ж починаємо волати.
    Аааа, не сіпайте банкіра Мазепу, який забудував дамбу водосховища, чи депутата, який розікрав составами пальне і т.п.
    То чого ми хочемо порядку чи щоб всі мафіозі працювали далі?

    Геннадий Ткачук reply Сергій Сиваківський

    Сергей Сиваковский ну от сьогодні наприклад антикорупційний суд ,створений на вимогу наших партнерів за 275 лямів випустив такого собі пашинського,той що в 14 на державному гелікоптері літав на рибалку .А знаєте хто заставу вніс ,кажуть  фірми оборонпрому -це в тої час коли населення по копійкам воїнам збирає

    Іра Соловіцька reply Сергій Сиваківський

    Сергій Сиваківський краще було б :
    Розстріляли за розкрадання під час війни. Можливо тоді б вони задумалися. А так маємо що маємо. Діти співами збирають гроші на дрони, а дяді і тьоті крадуть.

keyboard_arrow_up