6000 гривень: зібрали всю інформацію про міжнародну допомогу

6000 гривень: зібрали всю інформацію про міжнародну допомогу

Допомога. В Україні люди можуть отримати гроші від ООН. Розповідаємо, хто саме може претендувати на кошти, як оформити заяву та що треба знати про міжнародний банківський рахунок IBAN

Останнім часом біля дверей деяких банків задовго до його відкриття збирається черга в кілька десятків людей, здебільшого пенсійного віку. Біля «Ощадбанку» та «ПриватБанку» вдень 27 липня була черга близько тридцяти осіб. Ми поцікавилися у пана Миколи, який стояв наприкінці черги, що привело його в банк?

 — Якась має бути допомога від ООН інвалідам, багатодітним, малозабезпеченим і пенсіонерам. Тільки все настільки втаємничено, що люди дізнаються одне від одного, а не з повідомлень від влади, — каже Микола. — Я почув про таку акцію на ринку. 

Відео дня

Справді, Мінсоцполітики збирає заявки від громадян на фінансову підтримку від міжнародних організацій. Отримати її можуть:

Щоб оформити заявку, не обов'язково стояти чергу в банку. Це можна зробити самостійно онлайн. Для цього потрібно зайти на платформу єДопомога. https://aid.edopomoga.gov.ua;

Також у заявці просять вказати реквізити рахунку у форматі IBAN. Тож краще заздалегідь їх дізнатися. Наприклад, у програмі «Приват24» це робиться так: «Сервіси» → «Переклади» → «SWIFT» → «Реквізити».

Немає «Приват24»? Можна скористатись терміналом.

Наступний варіант – гаряча лінія 3700. Можна зв’язатись із консультантом та вирішити питання у телефонному режимі. 

Ощадбанк теж дозволяє онлайн отримати рахунок через додаток у телефоні. Якщо ж додатку немає, а телефон звичайний кнопковий, тільки тоді користувачам Ощаду слід іти до спеціаліста у відділення.

Для літніх людей дізнатись дані своїх карток онлайн, як правило, складно. Не всі вони впевнені користувачі ПК та не всі мають смартфони. Якщо ваші батьки, рідні, сусіди – пенсіонери чи люди з інвалідністю, не мають статусу внутрішньо переміщеної особи і їм потрібні гроші, їм можна допомогти дізнатись їхні реквізити і оформити заявку без участі у багатолюдних чергах.

Також оформити заявку на допомогу можуть мешканці громади, які не мають банківської картки і отримують пенсію через «Укрпошту». У цій ситуації не обов’язково звертатися в банк для реєстрації, стояти у чергах і чекати на відкриття карткового рахунку. Заявку на допомогу можна подати і без IBAN, просто клікнути на галочку «в мене немає банківського рахунку» в анкеті на платформі єДопомога. Якщо людина користується інтернетом, вона може зробити це самостійно. Якщо ні доступу до мережі, ні смартфону у заявника немає, потрібно звернутись по допомогу до рідних чи близьких. Працівники пошти реєстрацію людей на отримання допомоги не проводять!

Допомога від ООН нараховується за принципом нарахування пенсії, тільки з поміткою «грошовий переказ» на найближче відділення Укрпошти. Коли гроші на ім’я отримувача надходять, працівники відділення сповіщають отримувача про переказ. Забрати гроші людина може за наявності паспорта на пошті або ж у себе вдома, скориставшись послугою доставки листоношею. Доставка цих коштів від Укрпошти є безкоштовною.

Якщо ж у вас є рахунок IBAN і ви вказали його у заявці, переказ буде автоматично зараховано на картку. Чіткої дати, коли це відбудеться після оформлення заявки, немає. 

«Якщо надійде SMS-повідомлення з контрольним номером переказу Western Union, MoneyGram або PrivatMoney, то кошти можна отримати через Приват24, банкомат, відділення банку або звернувшись до клієнтської підтримки за телефоном 3700 або в чаті «Допомога Онлайн», — повідомили у «ПриватБанку». 

Скільки грошей можуть отримати пенсіонери?

Протягом трьох місяців пенсіонери, заявку яких прийняли в ООН, можуть отримати допомогу у розмірі 2 220 гривень. Тобто всього за три місяці людина отримає 6 660 гривень.

Спочатку дані заявника перевіряють представники Мінсоцполітики за допомогою баз даних та реєстрів. Це позбавляє шахраїв можливості скористатися програмою. Але саме рішення щодо надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації. У Міністерстві соцполітики повідомляють, що пріоритетом є уразливі групи людей. Серед них – люди з інвалідністю, пенсіонери, самотні батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

  • Нагадаємо, як без черги отримати IBAN аби оформити заявку для виплати допомоги від ООН? Алгоритм дій

Читайте також:

Про гуманітарну допомогу від церкви Назарянина

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Галя Можара

    Я інвалі колясочникне можу получить допомогу від ООН ідоп /к інвалід 6660гр 1350гр в ощат банків  немає карточки на новой почті10в м Запоріжжя не може кур'єр при везти
  • Ольга Мороз

    Я отримала пароль єдопомога це ,що таке показала в банку ніхто не знає що за пароль.
  • Читач51

    Якщо прийшла sms з переказом(лише перша виплата) то sms буде одна чи кожного разу інша? Хто в курсі?
  • Владислав Труш

    Коли чекати мені допомогу від ООН , особі з інвалідністю 2 групи . І яку суму я отримаю ?!

keyboard_arrow_up