Цей день настав: ремонтують вулицю Винниченка. Але чим і як?

Цей день настав: ремонтують вулицю Винниченка. Але чим і як?
Ями на Винниченка засипають асфальтною крихтою. У ЖКГ кажуть, що це не ремонт, а утримання доріг, все тимчасово. Капітально ремонтуватимуть вулицю після проекта на водовідведення.
  • На календарі 20 серпня 2024 року. Цей день, мабуть, увійде в історію Козятина ремонтом вулиці Винниченка.

Правда, ремонтом це важко назвати. Сюди більше підходить термін «тимчасово проведені заходи», адже ями засипають асфальтною крихтою і козятинчани від такого не в захваті, але… В цьому випадку, добре і так. Бо тією вулицею, в прямому значенні, ні пройти ні пройти. Коли немає дощу, автівки гойдаються і деруть свої животи об глибокі вибоїни, які проснували частину вулиці, фактично від другого ліцею і до першого. А коли йде дощ, то калюжі перетворюються в озера і вулиця стає схожою на частину Венеції, але не романтикою. Скільки водіїв намучилось, проїжджаючи цією вулицею. Те саме стосується і пішоходів, адже під час дощів заливає не тільки дорогу, а й тротуари. А все через проблеми з водовідведенням.

Наші журналісти неодноразово піднімали на шпальтах видання цю проблему на Винниченка. Чому там не працює належно водовідведення і чи збираються з цим щось робити — з’ясовували наші журналісти. Нагадаємо читачам, коментар начальника управління житлово-комунального господарства Івана Вовкодава за 14 червня цього року

«На Винниченка є локальне водовідведення. Коли робили капітальний ремонт частини дороги, зробили збірний колодязь, але його не вистачає. Плануємо там трохи прокопати, можливо ще кілька колодязів влаштуємо на території лікарні. Але там потрібно робити повноцінне водовідведення. Хоч ми і просили фінансування, зрозуміло, що зараз на це не будуть виділятися кошти. Будемо пробувати виходити з того, що є. Ми вже там були. Дивилися, що там можна зробити. На поточний ремонт Винниченка потрібно орієнтовно більше двох мільйонів. На даний момент у нас таких коштів немає. По місту ми позакривали найбільш аварійні місця і кошти майже закінчилися. Будемо просити у депутатів додаткове фінансування, якщо його виділять».

Відео дня

Отож, сьогодні 20 серпня і на Винниченка кипить робота — трактори, вантажівки, комунальники з лопатами. Засипають ями та втрамбовують все. Однак відразу так і не зрозумієш, що це за суміш.

— Чимось таким засипають, що це? Якісь відходи, баласт? — запитали у нас читачі зателефонувавши на «гарячу лінію». 

Звернулися за коментарем до Івана Вовкодава. Ось що він сказав:

— Це не так ремонт, як більш утримання доріг. Засипаємо асфальтною крихтою, тимчасово. Про капітальний ремонт поки мова не йде. Ми просили кошти, але їх не виділили. Та виділили на водовідведення, на ливневу каналізацію. Вже замовили проект. Тому зараз недоцільно робити якийсь ремонт цієї вулиці. Якщо виділять кошти, після проекта водовідведення (біля «Екрана» до першого ліцею), після цього можна буде робити більш-менш серйозний ремонт.

 

Нагадаємо, у Козятинській громаді відремонтували більше 20 вулиць (ОПИТУВАННЯ). А також — козятинчан запрошують до обговорення проєкту організації дорожнього руху по Героїв Майдану та Винниченка

Читайте:

Коли у Козятині оновлять дорожню розмітку та знаки біля шкіл

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (27)
  • Жанна Мазур

    Люди, вам не вгодиш. Депутати на сесії не з'являються, рішень ніяких не узгоджують. Був матеріал яким можна було засипати ті ями, працівники Чистого міста засипали та розрівняли. І на тому дякую!
  • Олег Лесик

    Це напевно на 1 вересня ,до 1 школи , якесь цабе завітає.
  • Віталій Ільчук

    Тому що я приїду,от і засипають!

    Ольга Глибочук reply Віталій Ільчук

    Віталій Ільчук Зустрінемо по центральній вулиці
  • Юрій Харманюк

    Та невже, неймовірно, просто слів не знаходжу...

keyboard_arrow_up