Чи дочекається нормального водовідведення «козятинська Венеція»?

Чи дочекається нормального водовідведення «козятинська Венеція»?
Це фото ми зробили у понеділок, 10 червня. Тоді дощ не йшов
  • Розбитий майже вщент асфальт і величезні вибоїни — не єдина біда вулиці Винниченка, бо з частини дороги практично ніколи не сходить вода.

  • Чому на Винниченка не працює належно водовідведення і чи збираються з цим щось робити — з’ясовували наші журналісти

Коли ми писали про те, що у Козятині стартував сезон ямкового ремонту і першою у цьому списку стала вулиця Степана Бандери (колишня Матросова), у коментарях чимало наших читачів обурювалися з приводу вулиці Винниченка. «Таке враження, що вона не ремонтується взагалі ніколи», «це жах», — писали люди. Не можемо з ними не погодитися. На Винниченка дійсно ні пройти, ні проїхати.

В районі ліцею №1 асфальтове покриття ще в більш-менш прийнятному стані, а ось біля магазинів «Зодіак» і «Господарочка» (де колись був «Каштан») на дорожньому полотні такі глибокі та широкі вирви, що поточний ремонт вже не допоможе. Вище по вулиці асфальт рівніший, адже там свого часу робили капітальний ремонт. Було це ще за каденції попереднього міського голови. Але й на тій ділянці є своя проблема — там збираються цілі озера, шириною в усе дорожнє полотно.

— Подивіться, що робиться на вулиці Винниченка, — каже схвильовано жінка, яка телефонує до журналістів нашої редакції. — Я щойно була там, мені треба було в магазин побутової техніки. Це просто жах! Неможливо було вийти з машини — скрізь стоїть вода.

Відео дня

Телефонний дзвінок ми отримали у суботу, 8 червня. Того дня вранці у Козятині була злива. Із водовідведенням по місту загалом проблеми, тому калюжі після дощів — звичне для Козятина явище. Величезні калабані збираються і на славнозвісній Грушевського навпроти «Фори», і на Єдності (колишня Катукова) біля автобусної зупинки, яку місцеві називають «Лавочка». Але є одне але — коли немає дощу, на цих вулицях вода сходить, а на Винниченка не дівається нікуди.

Понеділок, 10 червня. Останні дві доби дощ не йшов. За вікном спека — типова ситуація для червня. Тож суботні калюжі мали б вже давно випаруватися. Йдемо на вулицю Винниченка, але застаємо ту саму картину, яку описувала наша читачка, коли телефонувала нам після зливи у суботу. Навпроти «Екрану» та ринку дві глибочезні калабані на все дорожнє полотно. Повз нас проїжджає чоловік на велосипеді і їде прямісінько через калюжу. Водії, які залиши свій транспорт на узбіччі, примудрилися ще й якось припаркуватися у воді та вийти з машини.

Чому тут збирається вода — цілком зрозуміло. Ця частина вулиці за рівнем трохи нижча, ніж початок Винниченка, тож дощ стікає в низовину. І водовідведення тут теж певно є — труба видніється в бортових каменях навпроти колишньої аптеки №7.

Ми звернулися до Управління житлово-комунального господарства. Про цю проблему знають.

— На Винниченка є локальне водовідведення, — каже Іван Вовкодав, начальник Управління ЖКГ. — Коли робили капітальний ремонт частини дороги, зробили збірний колодязь, але його не вистачає. Плануємо там трохи прокопати, можливо ще кілька колодязів влаштуємо на території лікарні. Але там потрібно робити повноцінне водовідведення. Хоч ми і просили фінансування, зрозуміло, що зараз на це не будуть виділятися кошти. Будемо пробувати виходити з того, що є. Ми вже там були. Дивилися, що там можна зробити. 

Запитали ми також, чи будуть робити на Винниченка поточний ремонт. Вулиця у переліку є, але чи візьмуться там латати ями — поки що достеменно невідомо.

— Ми точно не рахували, але на Винниченка потрібно орієнтовно більше двох мільйонів на поточний ремонт, на даний момент у нас таких коштів немає, — каже Іван Вовкодав. — По місту ми позакривали найбільш аварійні місця і кошти майже закінчилися. Будемо просити у депутатів додаткове фінансування, якщо його виділять.

 

Читайте також:

Яма з водою на вулиці Грушевського не вписалася в 645 м.кв ремонту

Закладали нарізані карти асфальтом і трохи ліпили саманами

Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Жанна

    На часі чи ні це трохи не повільно. Для початку треба розібратися хто там робив ремонт і чому не якісно його зробили . Чому забули про злив води . Що це за такі технології
  • Haruchiyo

    Не начасі
  • Галина Важеха

    Срач в городі Козятин і не тільки на дорогах  Сгидоба
  • Инна Цимбалюк

    ооо,то це ж відома дорога ,яку зробив пан Пузир)))

keyboard_arrow_up