Козятинчани просять знайти банку білої фарби для «зебри» на «живому» перехресті

Козятинчани просять знайти банку білої фарби для «зебри» на «живому» перехресті
  • До редакції газети «RIA-Козятин» звернувся козятинчанин Олександр Рябоконь. Чоловік проживає поруч з перехрестям Грушевського-Підгорбунського і хоче підняти на загал та вирішити з нашою допомогою небезпечну проблему — «живе» перехрестя, яке не оснащене пішохідними переходами.

За словами Олександра Рябоконя, це перехрестя має таку ж активність автівок та пішоходів, як до прикладу, на Героїв Майдану та Пилика Орлика, що біля козятинського відділення поліції. Але, там подбали про безпеку і нанесли «зебри», а тут — чомусь не має жодної.

— На нашому перехресті і магазини, і автобусна зупинка, і недалечко дитячий садочок, — а пішохідних переходів немає, — розповідає Олександр Рябоконь. — Дивлюсь, зараз саме по місту стільки поробили пішохідних переходів, пофарбували білою фарбою «зебри». То, можливо міська рада найшла би банку білої фарби і зробила б на цьому перехресті теж пішохідний перехід? Тут постійно ходять люди, транспорту вистачає, машини літають і перейти це перехрестя неможливо. Хотів би з вашою допомогою вирішити цю проблему.

Відео дня

Нагадаємо, що у перший тиждень вересня у Козятині почали оновлювати дорожню розмітку, зокрема пішохідні переходи. Також, запланували доукомплектувати пристрої примусового зниження швидкості та встановити дорожні знаки, такі як «Діти», «Пішохідний перехід». Витрати на все про все — понад 380 тисяч гривень. 

Тому звернення та зауваження Олександра саме зараз цілком логічне. Як то кажуть, куй залізо поки гаряче. Але наразі з цим питанням щене звертався ні до міської ради, ні до патрульної поліції. У першому випадку, каже не бачить ніякого сенсу, а в другому — нікого там не знає, та і ходити чоловіку важко, так як має проблеми зі здоров’ям. Звернувся до нас.

— В мене був в свій час досвід спілкування з нашими чиновниками, тому знаю, що навіть якщо і звернутися до них, то це проблеми не вирішить, — додає Олександр — Зрозумійте, на цій ділянці дороги  і знаків толком не має. Ще Пузир поклав тут асфальт, обіцяли ще і доріжки велосипедні, і тротуари, але по сей час там можна голову розбити по цих тротуарах. Небезпеку додають інколи і водії автобусів, які відправляються із зупинки поруч. Вони стають не за 15 метрів від перехрестя, як має бути за правила, а прямо на ньому. А там щей магазин побудований з порушенням, фактично  на дорозі, з-за кутка, щоб побачити ліву сторону треба переїхати все перехрестя, а це небезпечно, можна потрапити в аварію.

Щоб дізнатися, чи справді на перехресті Грушевського-Підгорбунського потрібні пішохідні переходи, звернулися до патрульної поліції. Відреагували оперативно — на наступний же день поліцейські виїхали на вказану ділянку дороги, оглянули територію і дали коментар 

— В першу чергу містянам потрібно звернутися в міську раду, так як вони є власниками цієї дороги, вони здійснюють її утримання. Написати заяву стосовно того, щоб облаштувати дане перехрестя пішохідними переходами, з облаштуванням дорожнього знаку, що там зупинка громадського транспорту. Відповідно цього звернення будуть приймати рішення і звертатися до нас на погодження в поліцію, а ми в свою чергу погодимо. Адже там дійсно потрібен пішохідний перехід

Сподіваємось, в найближчий час все так і буде.

Читайте:

Цей день настав: ремонтують вулицю Винниченка. Але чим і як?

Мали повернути знак, але забарилися

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Румия

    Zapraszamy do dołączenia do tej zweryfikowanej witryny sprzedaży na czarnym rynku tutaj w darknecie Polska
    Wysokiej jakości przedmioty w niezwykłych cenach
    Nie możesz przegapić tej okazji

    https://t.me/addlist/cAzvJ9uc3Q4yNWM0

  • Олег

    Таню туди положіть

keyboard_arrow_up