Мали повернути знак, але забарилися

Мали повернути знак, але забарилися
  • Справжня біда із пішохідним переходом на ПРБ біля «Соловейка».
  • Єдиний знак, що сповіщає про «зебру» попереду, не видно за густою листвою. А другий, той, що з боку траси, зняли ще минулого року.
  • Нас запевняли ще в січні, що знак повернуть на місце, але, за дивним збігом обставин, його почепили тільки після того, як ми зняли про пішохідний перехід відео

Днями отримали телефонний дзвінок від нашої читачки Галини. Їй потрапив до рук один із номерів нашої газети за січень цього року, де ми писали про небезпечний пішохідний перехід на вулиці Захисників України (колишня 8-ма Гвардійська).

— Колись ви писали, що на ПРБ біля аптеки Фурмана машина ледь не збила дитину, — каже схвильованим голосом Галина. — У цій статті, що я прочитала, ви писали, що перед «зеброю» знаку немає з одного боку, а з іншого знак закритий гілками. Розмітку на переході цього року ніхто не оновлював. Можливо, ви ще раз звернетеся до цієї теми? Це такий район, що тут діти ходять, дорослі, поряд аптека, магазини. Ця «зебра» певно роки півтора тому була намальована. Тут така небезпечна зона і нічого ніяк. Хто їде з Вінниці, знаку немає зовсім, хто їде з центру — знак в кущах. Хто за це відповідає? Чому люди не працюють? Я навіть не знаю, як це назвати. Службова недбалість, яка може призвести до каліцтва.

Якщо ви часто буваєте на ПРБ, чи мешкаєте там, ви точно зрозуміли, що йдеться про пішохідний перехід біля супермаркету «Соловейко». Ми неодноразово про нього писали, адже там були випадки наїзду на пішоходів. Зовсім поруч траса і водії, які їдуть в бік міста, не завжди зупиняються на пішохідному переході. А цією «зеброю» користується чимало школярів, адже зовсім поруч ліцей №5.

Відео дня

Ще в січні мешканка ПРБ Анна скаржилася нам, що перед «пішоходом» з боку траси немає відповідного дорожнього знаку. За словами жінки, яка тоді телефонувала нам, знак зняли ще в 2023 році. У січні ми зверталися до Управління житлово-комунального господарства і повідомили, що на вищезгаданому пішохідному переході відсутній знак з боку Білоцерківської траси. Тоді в УЖКГ нам сказали, що РЕМ проводив заміну стовпів, а дорожній знак був закріплений на одній із таких електроопор. Цю проблему обіцяли владнати. Втім, враховуючи дзвінок Галини, ситуація не змінилася.

П’ятниця, 26 липня. Йдемо на ПРБ, щоб пересвідчитися, чи справді дорожнього знаку перед «зеброю» немає. Рухаємося з боку міста до Білоцерківської траси. Спочатку помічаємо червоний попереджувальний знак, який інформує про те, що попереду — нерегульований пішохідний перехід.

За декілька метрів далі, просто перед пішоходом ледь визирає з-за густого листя сам знак пішохідного переходу». Щоб його роздивитися, треба, без перебільшення, припаркувати машину, вийти на зелену зону і ще стати навшпиньки. Усе тому, що знак затуляє дерево, тож водій, який рухається проїжджою частиною, його взагалі не бачить.

Смужки «зебри» на асфальті ледь-ледь видно — сніги та дощі майже повністю вимили фарбу. Вдень розмітку ще можна розгледіти, втім коли починає сутеніти, її вже не так добре видно. Йдемо далі і бачимо, що Галина, яка телефонувала нам до редакції у четвер, мала рацію — з боку Білоцерківської траси знаку «Пішохідний перехід» справді немає.

Того ж дня, тобто у п’ятницю, 26 липня ми зняли відео про пішохідний перехід на ПРБ і запоситили його на нашій сторінці в Інстаграм. А в понеділок, 29 липня пробували зв’язатися з начальником управління житлово-комунального господарства, щоб взяти коментар з приводу знаку, втім не змогли додзвонитися. Вранці у вівторок, 30 липня ми повторно зателефонували в УЖКГ. Начальник управління Іван Вовкодав повідомив, що знак «Пішохідний перехід» уже встановили. Ми поцікавилися, коли, адже ще в п’ятницю знаку не було.

— Вчора чи позавчора, — відповів Іван Вовкодав.

Запитали ми також, коли планують оновлювати дорожню розмітку, адже Галина скаржилася ще й на те, що фарба на пішохідному переході майже стерлася.

— Розмітки ми будемо оновлювати ближче до кінця серпня, швидше за все, — каже начальник управління житлово-комунального господарства Іван Вовкодав.

 

Читайте також:

Поліцейські Козятина взяли в руки бензопили та мотокоси, щоб розчистити повороти від бур'янів

Один косар в нашому місті таки є Йому і карти в руки, і косу

Водіям загрожують нові штрафи до 17 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Лида Кесарчук

    Так вже встановили знак,але деякі водії як літали так і собі летять.
  • Марина Сологуб

    На ПРБ біда не тільки з переходом , ще і тротуари... В лісі стежка ширша .
  • удача завжды

    а яка  користь   від  того  знаку.....не вже ви не чуете  як  гониться  гонщік по місту....реве  на всю вулицю  той  моцик.....що чути  мабудь  на  велику  відстань...та й  швидкість там у того  горе  гонщика  аж  зашкалюе  за норми......яки там  знаки  чи  правила  дор..руху.....про  що вже  мова.......як в народній приказці  колись  люди  говорили  старі........роздайся  море  бо  жаба  лизе....
  • Юрий Волынец

    Не хай, нові поліцаї листя приберуть 😁😁😁

keyboard_arrow_up