ДТП в селі Козятині: скутерист збив жінку і втік

ДТП в селі Козятині: скутерист збив жінку і втік
Фото ілюстративне
  • Вечір п’ятниці, 10 листопада. У центрі села Козятина чимало поліцейських авто. З темних вулиць Центральна та Покровська проблискові маячки видніються далеко. «Знову щось сталося? Недавно тут стріляли, а зараз вже що?» — запитують мешканці села на гарячу лінію газети «RІА-Козятин».
  • Виявляється, близько шостої години вечора, коли в осінньо-зимову пору року вже темно, на Покровській сталася ДТП.

За словами начальника сектору реагування патрульної поліції Козятинського відділення поліції В'ячеслава Сушка, водій скутера наїхав на пішохода і втік з місця події. Потерпіла отримала травму ноги. Медики швидкої допомоги госпіталізували її до лікарні. 

— Після скоєння наїзду на пішохода водій, не зупиняючись, продовжив рух далі. Чоловік, який йшов поряд з жінкою, намагався наздогнати його, але це було марно, — коментує автопригоду В’ячеслав Сушко. — Працівники поліції почали перевіряти всі транспортні засоби по селі Козятин, в тому числі і мопеди, які підходили під опис. Велика проблема в тому, що було темно і потерпілі взагалі не бачили транспортний засіб. Але менш ніж за добу нам вдалося все таки встановити особу водія. 

За словами В’ячеслава Сушка, пішоходи — місцеві мешканці. Вони йшли по узбіччю. Водій, який збив жінку проживає у Іванківцях. Правоохоронцям у скоєному зізнався. Сказав, що не побачив пішоходів, нібито його засвітив фарами зустрічний автомобіль. Після наїзду вирішив не зупинятись, злякався. 

Відео дня

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 286, частина 2. Після всіх відповідних експертиз та після встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, буде вирішуватись міра покарання. 

Довідково

— Хочемо донести до водіїв — для того, щоб здійснювати керування мототранспортом потрібно мати відповідну категорію, — наголосив В’ячеслав Сушко. — На жаль, не всі цього дотримуються, тому попереджаємо — в разі виявлення подібних порушень будуть вживатися відповідні заходи, які в тому числі передбачають вилучення транспортного заходу. Тому не ризикуємо. Також просимо  всіх учасників дорожнього руху, а саме пішоходів, користуватися світловідбиваючими стрічками, тому що темніє рано, не на всіх вулицях ввімкнене освітлення.

Скаржаться на темні вулиці

До речі, щодо освітлення. Мешканці села Козятин скаржаться  — головні магістралі вже тривалий час не освітлюються. Наприклад, та ж сама Центральна, Покровська, Водокачна.

— Люди добираються з роботи, а по головних вулицях темна ніч. Як так? Хто пояснить, чому не горять ліхтарі по Центральній? — пишуть козятинчани у вайбер-групі «Село Козятин». — Люди йдуть з міста, там теж, до речі, не всі вулиці світяться, а тут у нас взагалі скрізь темнота. Люди виходять з автобуса і сліпають, переходять дорогу. Хіба не буде тих аварій?
Ці питання ми переадресуємо у відповідні комунальні служби Козятинської громади. Відповіді та пояснення читайте  у наступних публікаціях.

Додамо, у Козятинському відділенні поліції нагадали про правила безпеки на дорозі у темну пору доби

Нагадаємо, на початку листопада у Козятині по вулиці Єдності (бувша Катукова) сталася дорожньо-транспортна пригода.

Читайте також:

У нашому районі на «зебрі» легковик збив 26-річну жінку

В центрі Козятина горів автомобіль

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (14)
  • Валентин Ільчук

    Де наша староста села чи всі Татьяни однакові одна в місті керує інша в селі??
  • Ігор Чмерук

    Мені здається що поліції не по мішало б і за пішоходів з велосипедистами взятися. Їх в ночі взагалі не видно а ще якщо дощ і зустрічний автомобіль то їх взагалі не видно.

    Ирина Орлова reply Ігор Чмерук

    Ihor Cmeruk підтримую щодо світловідбивачів для пішоходів та велосипедистів. Ще любителям ксенонів пики сама била б, бо вони реально не розуміють, що осліплюють зустрічні автівки.

    Ігор Чмерук reply Ігор Чмерук

    Інна Свінціцька а я хіба виправдовував скутериста??? Я про те що якщо пішоходи і велосипедисти не будуть одягати жилети чи будьякі елементи світловідбивання то такі тдп можуть повторюватися. Водії мене зрозуміють,що я маю на увазі.

    Інна Свінціцька reply Ігор Чмерук

    Ihor Cmeruk так, але коли скутерист їде без включеного світла, збиває людину і тікає, то вибачте.
  • Читач52

    Темнота!!!!! Після 17.00 не те що на скутері погано їхати, а й на велосипеді їдеш і теж нічого не видно!!!! Чому не освітлюються вулиці??????!!!!!!!
  • Читач51

    Темнота!!!!! Після 17.00 не те що на скутері погано їхати, а й на велосипеді їдеш і теж нічого не видно!!!! Чому не освітлюються вулиці??????!!!!!!!

keyboard_arrow_up