«Кожен пішохід чи велосипедист має подбати про свою видимість на дорогах»

«Кожен пішохід чи велосипедист має подбати про свою видимість на дорогах»
  • Нагадаємо, тиждень тому у Козятині по Довженка трапилася смертельна ДТП
  • 50-річний козятинчанин, водій автомобіля Volkswagen допустив наїзд на пішохода, який перетинав проїзну частину дороги у невстановленому місці. Від отриманих травм чоловік помер на місці ДТП. 
  • У Козятинському відділенні поліції прокоментували ситуацію з патрулюванням на території колишнього Козятинського району та нагадали про правила безпеки на дорозі у темну пору доби

Новина про смертельну аварію у Козятині зібрала багато коментарів на нашому сайті та у соцмережах. Одні писали, чому поліція не дивиться за дотриманням комендантської години, адже ДТП сталося о третій годині ночі. Інші підняли тему вуличного освітлення та нехтування пішоходами правил дорожнього руху. Мовляв, їх у темну пору доби без світловідбивних елементів зовсім не видно. Тому, на превеликий жаль, і трапляються такі трагічні випадки.

Процитуємо вам деякі з коментарів:

Elias Radko: «Світло включати на вулицях не пробували вночі, нє? Навіщо вам ліхтарі, якщо вони не горять?» 

Відео дня

Олена Анісімова: «А де освітлення  вулиць, місто у темряві, особливо маленькі вулиці?»

Читач 12: «Люди, в цю ніч їхав з Бердичева в Козятин, завозив колегу на потяг. Їхав між двох посадок з дальнім світлом фар на допустимій швидкості і тут прямо посеред дороги іде людина, абсолютно в темне вдягнута і без елементів, які могли б відбивати світло. Чесно скажу, що це було дуже спонтанно і неочікувано, так як було орієнтовно 02.30 ночі і за декілька кілометрів до Козятина. Ішов він з Козятина до траси мені назустріч, ще раз повторюсь, серед дороги! По дорозі до Бердичева (коли посадив колегу на потяг), орієнтовно о 03.20 трішки ближче до траси вже стояла поліція, авто, яке збило цю людину, і труп людини. Не дай Господи комусь таке, але вдумайтесь в ситуацію... Шкода людину, яка ішла, але і дуже шкода водія транспортного засобу, який збив людину, на мою думку, не по своїй провині. Причина порушення комендантської години може бути в кожного. Темніє рано. Асфальт теж чорний, як і люди в темному одязі без світловідбивачів. Водій водія зрозуміє. Пішоходи і велосипедисти безпечно себе поводять (додались прихильники самокатів)».

Віра Могилевич: «А чому водій в комендантську год їхав по місту, і на якій швидкості, що на смерть збив людину, а де ж наша поліція?»

У Козятинському відділенні поліції прокоментували ситуацію з патрулюванням на території колишнього Козятинського району.

— Відділенням поліції №2 Хмільницького районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області здійснюється цілодобове несення служби по забезпеченню публічної безпеки та порядку, — говорить начальник сектору реагування патрульної поліції Козятинського відділення поліції В'ячеслав Сушко. — Також в час дії «Комендантської години» нарядами відділення поліції вживаються заходи щодо дотримання обмежень. Звісно, порушники комендантського часу є. Але в той же час є особи, що обгрунтовано рухаються під час неї. В більшості випадків працівниками поліції щодо цього проводяться профілактичні бесіди.

У поліції наголошують — кожен пішохід чи велосипедист має подбати про свою видимість на дорогах. Усе для того, аби не стати учасником ДТП та не травмуватися.

Відстань, з якої водій помічає пішохода у темряві, одягнутого у темне, складає 20 метрів, 50 — якщо людина вбрана у світле, і 130 — якщо на його одязі наявні світловідбивні елементи. 

— Подбайте про свою безпеку та ваших рідних, одягайтеся так, аби бути більш помітними в темряві. Це допоможе зберегти здоров’я та життя, — додає В'ячеслав.

Дотримуйтеся правил

Щоб бути більш помітними вночі:

Читайте також:

Більше ста тисяч шахраям за ювелірні прикраси та погрози у ресторані гранатою: кримінал тижня

У Козятині затримали уродженця Миколаївщини, який обікрав будинок сусідів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up