«Буде суцільний асфальт». У Дубових Махаринцях ремонтують найжахливішу ділянку дороги

«Буде суцільний асфальт». У Дубових Махаринцях ремонтують найжахливішу ділянку дороги
  • Мешканцям Дубових Махаринців вирішили зробити «дорожний подарунок» до Дня села. Взялися ремонтувати вулицю Центральну — від будинку культури і до виїзду в сторону Блажіївки
  • Дізналися скільки коштів на це виділили і на яких ще автошляхах Самгородоцької громади планують латати ями.

Навесні наші журналісти писали про жахливий стан вулиці Центральна, що у Дубових Махаринцях Самгородоцької громади. «Автівки тут деруть свої «пуза» об цей вибитий щебінь, а автобус так гойдається, що здається от-от перевернеться. Навіть важко об’їхати ці ями, бо вони скрізь.Сказати, коли востаннє там проводили ремонт — важко, бо це було дуже давно» — говорили нам мешканці села.

Нагадаємо, за коментарем ми тоді зверталися до голови Самгородоцької громади Сергія Лановика, який знає про ці дороги зазначив:«В минулому році, як співфінансування, виділяли з власного бюджету на автомобільну службу доріг частину коштів на ремонт доріг місцевого значення у нашій громаді. Та на всі дороги коштів не вистачило.

Також, за словами Сергія Лановика, на ту ділянку дороги виїжджали представники від служби доріг. Рахували, дивилися і сказали — щоб відремонтувати оцей кілометр дороги, потрібно три мільйони гривень. 

Відео дня

— Думаємо, де взяти цих три мільйони. Хоча б півтора мільйона, на співфінансування, для того щоб область виділила свої кошти. Бо за його словами, область на свої дороги не виділяє нічого, тільки при умові, що місцеві дають співфінансування, тоді і вони, — додав у розмові навесні Сергій Лановик.

►Так було

Почувши про величезну сумму на ремонт мешканці Дубових Махаринець вже і не сподівалися на нього. Але… Днями нам повідомили: «Ви не повірите. Нашу дорогу ремонтують. Багато КАМАЗів зі щебнем, відсипають, все рівняють. Просто дивина якась». І скинули фотодоказ

Так стало

І справді на світлинах видно початок ремонту найжахливішої ділянки Центральної. Дорогу не впізнати — величезні ями та вибоїни вирівняли щебнем. Що буде далі? Залишать на цьому етапі чи все ж кластимуть асфальт? 

З цими питаннями ми знову звернулися до голови Самгородоцької громади Сергія Лановика. Своїм коментарем він приємно здивував.

— Колись ви в мене вже брали інтерв’ю з цього приводу і я вам казав, що ми накопичуємо кошти для того, щоб почати ремонт дороги по Дубових Махаринцях, з продовження у Блажіївці і так далі, — говорить Сергій Лановик. — Ми зібрали дану суму, проплатили кошти у службу доріг, як частину співфінансування цього проекту і от сьогодні, вчора, дорогу висипають щебнем. Вона готується під суцільне покриття асфальтом. Ця частина, яка була найгірша — фактично від будинку культури, через міст і далі. Там виходить 600-700 метрів. А потім піде знову ямковий ремонт. Буквально завтра там буде працювати асфальтоукладальник. Завтра, 22 вересня, у Дубових Махаринцях день села і якраз до свята ми робимо їм дорогу.

Також Сергій Лановик додав — днями також розпочали ремонт дороги по громаді на ще одному напрямку, від межі Флоріанівки через Йосипівку. 

— В нас проблемних доріг дуже багато, тому пробуємо робити те, що можемо, на що вистачає коштів, — продовжує Сергій Лановик. — На ремонт доріг у нашій громаді ми виділили 5 мільйонів 400 гривень. Почали з вищевказаних двох напрямків. От на скільки вистачить нам грошей стільки зробимо.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Галя Моисеенко

    100%
  • Галя Моисеенко

    Під КМДА проходить мітинг, на якому кияни вимагають сконцентрувати фінансування на перемогу над агресором, а не займатися укладанням нової бруківки, латанням ямок, благоустроєм та розбудовою парків.

    «Цим займемося після перемоги, основний пріоритет - фінансування ЗСУ

    Це стосується не тільки Києва, всі місцеві ради мають переосмислити пріорітети».

    НУ НАРЕШТІ! Й так занадто довго мовчали. Дякую киянам!
  • Галя Моисеенко

    Ці три мільйони, скільки б могли життів зберегти нашим захисникам !
    Грош ціна таким керівникам.
    Дорога на день села ?
    Під час війни ?
    Де чиїсь діти віддають своє життя ?

keyboard_arrow_up