Щоб залатати ями на центральній вулиці, довелося двічі укладати договір

Щоб залатати ями на центральній вулиці, довелося двічі укладати договір
Зазвичай розмітку оновлюють після ямкового ремонту. А цього року було навпаки
  • Минулого тижня темою №1 серед козятинчан був ремонт центральної вулиці міста.
  • Цього літа її бралися лагодити декілька разів.
  • Не встигали залатати одні ями, як вже клали латки вдруге, а за тим і третій ремонт не забарився

Латати не перелатати — це про вулицю Героїв Майдану. До неї минулого тижня була прикута увага козятинчан. Точніше, не до самої вулиці, а до ремонту.

— Ви бачили, вже клали латки, а це вирили ями і сиплять в них асфальт знову, — каже жінка, яка мешкає в одному з будинків на цій вулиці.

Може, люди й не звернули б увагу на те, що Героїв Майдану ремонтують, якби це не було втретє за останні декілька місяців. Та й за самою технологією ремонту було доволі цікаво спостерігати. Спочатку повирізали латки, а надвечір у неділю, 3 вересня на Героїв Майдану знову з’явилися дорожники і техніка — ділянки стали готувати до майбутнього ремонту і видували з них пил. Все було б нічого, якби в ніч з 3 на 4 вересня не пішов дощ. До ранку він припинився, втім калюжі на асфальті залишилися. 

Відео дня

Ми думали, що ремонт відкладуть до кращих часів, але ні — ближче до обіду понеділка на центральній вулиці знов з’явилися дорожники. Із тим самим пристроєм, яким вони користувалися, щоб видувати з вирізаних ділянок пил. Але цього разу вони скористалися ним для того, щоб позбутися дощової води, що зібралася у місцях майбутніх латок і біля них. Увечері того ж дня таку саму процедуру робили і на вулиці Чумацький шлях (колишня Мічуріна).

Добре хоч, що ями не взялися латати одразу — до самого ремонту підійшли тільки наступного дня. Під дев’ятиповерхівкою, що навпроти лікарні, насипали гору асфальтової суміші, а потім лопатами засипали її в підготовлені ями і втрамбовували катком. Залишки від тієї гори лежать під будинком досі. Потім взялися за інший відрізок, що ближче до площі.

І на без того полатаній вздовж і впоперек дорозі з’явилося ще з добрих кілька десятків латок. Одна з них прямісінько на пішохідному переході: на перехресті Героїв Майдану і Пилипа Орлика дорожники поклали чималу латку між двома секторами «зебри». Такого ще не траплялося, адже зазвичай розмітку оновлюють не до, а після ямкового ремонту. Та цього року щось пішло не так. Адже, повторимо ще раз, за останні три місяці центральну вулицю міста латали тричі. 

Перший ремонт був ще в другій половині червня. Тоді козятинчани обурювалися, що чимало проблемних ділянок так і не зробили. До прикладу, залишили порепаний асфальт навпроти площі.

Минуло два місяці і коли на площі взялися латати дірку, що залишилася після демонтажу пам’ятника Леніну (нагадаємо, її не зачіпали майже десять років), з’явилося і декілька нових латок на Героїв Майдану. При чому не маленьких, які ми зазвичай звикли бачити на асфальті. Це були доволі великі ділянки. А ще через два тижні, тобто на початку вересня, дорожники з’явилися на центральній вулиці знов.

Додамо, що поточний ремонт Героїв Майдану Управління житлово-комунального господарства теж замовляло двічі. Перший договір на ямковий ремонт уклали із фірмою «Урарту» в останній день травня. Дорожники мали завершити роботи до 30 червня 2023 року. Згідно з інформацією із моніторингового порталу державних закупівель «Dozorro», підряднику виплатили за ремонт 680,5 тисяч гривень.

У серпні Управління ЖКГ уклало ще один договір на поточний ремонт Героїв Майдану із тією самою фірмою. Цього разу угода вартувала навіть більше, ніж попереднього разу — 708,9 тисяч. І роботи мали завершити до 30 серпня. Принаймні саме так зазначено в договорі. Та, як бачимо, ямковий ремонт трохи затягнувся, якщо дорожники працювали навіть у вересні.

 

Читайте також:

Завершили ремонт доріг на території Махнівської громади. ФОТО

Козятинчан запрошують до обговорення проєкту організації дорожнього руху по Героїв Майдану

Хоч яйце коти. У Глухівцях відремонтували частину вулиць Заводська -Кар'єрна

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Алексей Полунин

    Нету толку  таккскони делают то лучше вообще не делать учись как в Польше делают 2трислоякладут асфальта тогда 10 лет свободно лежит атак не будет толку всепобарабану бардак один деньги отмывают и некому нечегоненужно
  • Надежда Якимова

    Стидомирника вже обіср...сь по вуха
  • Олександр Варфоломєй

    Повідбивати клешні блядям за такий ремонт !
  • Кіпоренко Олександр

    Одним словом КОРУПЦІЯ !

keyboard_arrow_up