Як у Козятині не бачать чорнобильців

Як у Козятині не бачать чорнобильців

За всі роки, що минули з Чорнобиля, пан Олександр ніколи не отримував від міського Союзу чорнобильців ніякої допомоги. Ні матеріальної, ні моральної — зовсім ніякої підтримки.

— Як чорнобилець, я б прийняв будь-яку допомогу, — каже він. — Наприклад, матеріальну, на лікування. Але вони вважають так: якщо я не вношу ту гривню внеску, чи скільки там зараз, по списку, то й не треба мати зі мною справу. Тобто я фактично викреслений. Але справа не тільки в них і в мені. Я так розумію, що ніхто з чорнобильців, які є в Козятині, нічого не отримують. Ця організація нічим не займається. Один раз вони мене випадково запросили на збори. Причому тоді декого з людей залишили без квітів. А дехто отримав, вибачте, по дві квітки, наче натяк, що нам, чорнобильцям, вже пора “туди”. І мало того, що після статті, що дав до друку в “RIA-Козятин”, я мав певні клопоти.

— Тобто вас переслідують як журналіста?

— Ну, так я не буду говорити, це занадто голосно сказано. Я не хочу в цю справу навіть втручатися. Взагалі, наскільки я розумію, зараз йдеться про якесь будівництво пам’ятника чорнобильцям. Про той, що недобудований вже десяток років. Це буде не пам’ятник чорнобильцям, а черговий пам’ятник розбазарюванню і хай вони не ображаються — пам’ятник корупції. Це моя особиста думка, але я вважаю, що це так. Частина цих грошей обов’язково кудись піде, і не кудись, а комусь. Я не знаю кому, не буду це стверджувати, але частина грошей точно десь осяде. А що ті чорнобильці будуть мати від цього пам’ятника? Живим треба допомагати. А цей пам’ятник, він не на часі. Зараз стільки проблем у місті, стільки проблем у людей, в тих же чорнобильців. І споруджувати щось таке монументальне, це якось не чесно.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up