Як так важко працювати взимку біля моста, то краще в буцегарню

Як так важко працювати взимку біля моста, то краще в буцегарню
  • Влітку минулого року до нашого щотижневика звернулися мешканці Іванковець та села Козятина з приводу ремонту бар’єрного огородження на мостових спорудах через греблю місцевих ставків.
  • Ми побували на вказаних об’єктах і щоб знати в якому стані мостові споруди звернулися до будівельників.
  • Чим все завершилось у нашій розповіді.

З приводу звернення селян до редакції газети «RIA Козятин» ми в свою чергу звернулися до фахового будівельника та помічника народного депутата Олега Каменного. Саме у нього є досвід, як зрушити справу з мертвої точки при поганому фінансуванні.

Кожен місяць ми в Олега Каменного цікавилися, як йдуть справи щодо ремонту мостових споруд. Він звертався усі можливі інстанції, на гарячу лінію міністерства автомобільних доріг і військову адміністрацію у Вінницькій області. В обласній військовій адміністрації Каменному відповіли: «На виконання доручення обласної військової адміністрації до ваших звернень від 23 жовтня 2023 року № КА-15010012/13 та КА-161755523/2 щодо ремонту штучних споруд між м.Козятин с.Козятин, а також у селі Іванківці на території Козятинської міської територіальної громади Хмільницького р.н. повідомляємо наступне:

Вказані штучні споруди розташовуються на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О-02–08–06 Білопілля- Вівсяники та С-02–08–06 Козятин-Іванківці. Відповідно до розпорядження Голови облдержадміністрації № 690 балансоутворювачем доріг місцевого значення визначено ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області»

Відео дня

З метою належного розгляду ваших звернень спеціалістами підприємства проведено обстеження автомобільної дороги загального користування місцевого значення Козятин — Іванківці та огляд штучних споруд на ній. За наслідками огляду визначено потребу у влаштуванні бар’єрного огородження на вищезазначених ділянок автомобільної дороги та штучних споруд на них».

Далі йшлося, що враховуючи обмеженість фінансування з державного дорожнього фонду у 2023 році та необхідність завершення реалізації проектів, розпочатих у попередні роки, проведення ремонтних робіт можливо в рамках експлуатаційного утримання на умовах співфінансування з місцевою територіальною громадою.

Наша міська влада відреагувала і службу автомобільних доріг повідомила, що ремонт та експлуатаційне утримання даної дороги та мосту здійснює балансоутримувач тобто ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій обл.»

Виходить, що ситуація зайшла в глухий кут. Може хтось в подібній ситуації здався, але ж Олег Каменний має великий досвід. Пам’ятаєте міст через колії на Білоцерківській  трасі? Тоді на міст через колії спочатку кошти виділили, потім їх на щось забрали. Олег Каменний ще раз поїхав у “Службу Автомобільних доріг”. Там йому сказали, що зробимо вам той міст тому, що його треба робити. Процес прискорився коли до ремонту мосту підключився губернатор Сергій Борзов. 

Щоб ситуація вийшла з тупика він звернувся до прокуратури, а 29 листопада 2023 року помічник народного депутата із Служби автомобільних доріг у Вінницькій області отримав відповідь такого змісту: «Державним підприємством «Служба автомобільних доріг у У Вінницькій обл» за дорученням Хмільницької окружної прокуратури розглянуто ваше звернення щодо ремонту мостової споруди в селі Іванківці. Козятинської ТГ.

За наслідками розгляду повідомляємо, що підприємством надано відповідний припис підрядній організації ДП “Вінницький облавтодор” ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України”щодо ремонту бар’єрного огородження на мостових спорудах та підходах до них по автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С- 02–08–06 Козятин Іванківці.

Олег Борисович мав постійний зв’язок з автодором. За декілька днів до Нового року вони помічнику народного депутата відрапортували, що для відбійників поставили додаткові стовпчики і з дня на день натянуть троси бар’єрного огородження.

Будучи в хорошому настрої Олег Каменний з представником автодору пожартував: «Ви спішіть, щоб до Нового року ремонтні роботи завершити, прокуратура не просто так вам про відповідальність нагадує». 

В автодорі також були в доброму і з почуттям гумору відповіли: «Як взимку так важко працювати, то краще в буцигарню».

У вівторок, 2-го січня, ми побували біля ставків села Козятина та Іванковець. Біля «Сільського» ставка все зроблено так, як хотіли жителі села Козятина. Біля самої греблі поставлені відбійники. Трос, який лежав на землі, дорожники натягнули. Трос, який дорожники привезли з собою, почепили у верхній частині бар’єрної огорожі.

В селі Іванківці поставили відбійники тільки з однієї сторони. Звичайно, це значно краще ніж було раніше, але це недостатньо для повної безпеки руху на цій ділянці дороги. Але враховуючи воєнний стан, дорожники зробили все, що змогли. Сам Олег Каменний каже, що й надалі буде добиватися, щоб мостові споруди відповідали повній безпеці руху на цій ділянці дороги.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • удача завжды

    велыка подяка  каменому олегу борысовычу...це специалист ище совдепии......тепер такых дуже мало фахивцив......колы вин працював у с.м.п.   там завжды був порядок  та дысцыплина....потрибно дуже прыслухатыся до його порад ..колы вин надае...тому що в теперешний час такых людей дуже вже мало зосталося.....
  • Pok

    Це просто жесть, подивіться, як наші військові жорстко відреагували на нові плани влади щодо мобілізації 😡

    https://youtu.be/wE4EIDrpTpM

  • Ruslan

    Тіки не потрібно чіпати мостовиків. ;)

keyboard_arrow_up