Відверті відповіді на несподівані запитання

Відверті відповіді на несподівані запитання

Після урочистої частини з відзначення професійного свята, головний лікар центральної районної лікарні Олександр Кравчук дав відповіді на запитання журналіста газети “RIA-Козятин”.

— У місті є певне протистояння. Багато людей вважає, що ваша лікарня перенасичена. Наскільки реально і дієво лікарі мають можливість надати фахову допомогу?

— Лікарі мають всі можливості для надання фахової допомоги. Є все необхідне обладнання. А те, що людей багато, свідчить, що люди потребують саме нашої допомоги, саме наших фахівців. На сьогодні ми її надаємо, і в повній мірі. ЦРЛ завжди була потужною, завжди була однією з кращою в області не тільки цих часів, але й раніше. На сьогодні у нас є всі перспективи поліпшитися. Я не знаю, яке є протистояння, я знаю, що всі колеги закладу щиро співпрацюють з будь-якими рівнями надання медичної допомоги, на теренах Козятина і на теренах області, України. Ми співпрацюємо з Київським центром серця. Ніяких непорозумінь з боку колективу ЦРЛ немає. Те, що потрібно упорядковувати надання медичної допомоги, те, що потрібно переходити до електронних реєстрів, до електронного запису, до відвідування пацієнтами лікарні упорядковано в числі плановості. То тут ми над цим працюємо і нам не просто, тому що на сьогодні підприємство недофінансоване, це всім відомо.

І, не зважаючи на це недофінансування, ми в змозі отримувати заробітну плату, аванс, преміювання.

Відео дня

Сьогодні за табелем оснащення заклад має 96% всього оснащення, яке потрібне. Будуть перемовини з прем’єр-міністром на виділення додаткових коштів. Думаю, після завершення цих перемовин, завдячуючи депутату Петру Юрчишину, ми вже у вересні будемо мати нове обладнання. Проведений ремонт у пологовому відділенні. Плануємо зробити для дитячого відділення не гірший ремонт.

Ми хочемо, щоб нас всі почули, особливо ті, хто може допомогти в прийнятті того чи іншого рішення, щоб рішення в органах місцевої влади не були однобокими або прогностично не зрозумілими. Щодо реформ по Козятинщині, колективом ЦРЛ надано пропозиції ще на початку всіх реформ. Вони фактично всі збуваються, про це писали всі місцеві ЗМІ. Ми на сьогодні готові до виклику часу. Ми робимо максимум, щоб наші пацієнти одужували.

— Тобто міські жителі, незважаючи на те, що ви районний заклад, можуть сміливо до вас звертатись і отримувати допомогу?

— Ми сьогодні нікому не відмовили. На жаль, тільки те, що ми як підприємство, будемо переходити в госпрозрахунковий вид надання послуг, вірніше, платні послуги в плановій медичній допомозі. Екстрена медична допомога надається безоплатно при будь-яких ситуаціях. Усі інші — для розвитку, і щоб ЦРЛ була одна з гідних в наданні медичних послуг на Вінниччині. Для цього нам треба заробляти кошти, оскільки нас не фінансують. Принцип сьогодні такий: здоровий повинен платити за хворого, багатий — за бідного. Тоді буде результат. На жаль, стратегічним планом ЦРЛ чомусь знехтували і зробили інший план.

— Чи достатня кількість у вашому закладі ліжко-місць та достатньо обладнаних місць для лікарів?     

— Сьогодні площі більше, ніж досить. Можна надати допомогу й сусіднім районам. За оснащенням — ми оснащені всім. Але є таке обладнання, яке морально застаріле, яке потрібно осучаснити. Це можна було зробити, як зробили сусідні райони. У нас проблема з рентгенологічним обладнанням. Ліжко-місць у нас достатньо. Але ще не на повну потужність запрацювала сімейна медицина. Хотілося б, щоб нас почув депутатський корпус міської ради, який приймає трішки не лагідні рішення.

— Назвіть суму недофінансування з вини адміністрації міста.

— 8 мільйонів 637 тисяч гривень.

— Серед лікарів обговорюється, що ви йдете на підвищення кудись в міністерські крісла. Наскільки це відповідає дійсності?

— Я нікуди не йду. Я працюю з колективом, радий, що ми знайшли порозуміння, взаємну довіру. Я ще не зробив на посаді керівника того, щоб можна було рухатися кудись.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Береза

    Шпінь з ним ділилась хабарями?Невже все брала у власну кишеню?Якщо так то цей козел не знає що під його опікою діяла хабарниця?!В Україні по законах медицина безкоштовна.Але такси існують десятиліттями!!!І це не знає козел у білому халаті!?Юрчишину ще робить рекламу! Козли просцяли район разом з дебілом Слободянюком  та революційним покидьком Оркушою!!!
  • Віталій Марчук

    Хай жируть меньше всякої срані, будуть меньше звертатися до лікарів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up