Старшого лейтенанта Володимира Чорноуса провели в останню путь

Старшого лейтенанта Володимира Чорноуса провели в останню путь
В його честь назвімо новонароджених дітей

Минулої середи поховали на цвинтарі в селі Козятині Героя України — командира зенітно-ракетного взводу роти вогневої підтримки, що була направлена з військової частини А 1778 м. Ужгорода до Луганська для боротьби з терористами — Володимира Чорноуса. Військового офіцера, льотчика, уродженця нашого району, який загинув під час виконання бойового завдання в зоні проведення АТО, провели в останню путь. На превеликий жаль, не вшанували нашого героя так, як це роблять усі цивілізовані міста України та Європи в цілому. Не організували ні влада, ні комісаріат Козятинський масовості - це не стало тягарем сумління і спільної біди, як однієї родини. Мали б залучитися до поминальної панахиди не тільки всі підприємства та організації, а й школярі, пенсіонери — всі-всі. На мій погляд, це горе повинно було зачепити кожного, а не тільки родину, сусідів, однокласників. Героя поховали як оборонця рідного краю, земляка-поборника Української держави, що своє життя віддав за всю громаду, незалежно від расової приналежності та релігійного віросповідання. Не було оголошено трауру на Козятинщині, не приспустили прапори, не вивісили траурні стрічки. Я переконана, що громада долучилась би, але її недостатньо проінформували...
Це біль не тільки родини, бо він не помер, відстоюючи інтереси вузького кола людей. Він перебував у пеклі. Він — жертва війни! Жертва недолугого керівництва держави, керівних посадовців АТО. 
Але постраждала не тільки родина і це мало стати болем усього району, як мінімум. Всі тепловози повинні  були ввімкнути гудок, водії,  що перебували за кермом, повинні були подати сигнал поваги, всі церкви всіх приходів повинні були в цей час правити панахиду по загиблому. А не тільки священики Московського патріархату, які правили панахиду незрозумілою мовою без перекладу. Це мала бути суспільна панахида! Адже герой захищав всіх християн! І життя віддав за нас. Навіть за те життя, що ще не народилося в Україні.  Як на мене, то всі батьки новонароджених до 45 днів після загибелі Володимира Чорноуса мають своїх дітей називати в його честь. Що возвеличить їхні родини.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up