Наталя Горецька — лауреат від читачів “Кращий бібліотекар”

Наталя Горецька — лауреат від читачів “Кращий бібліотекар”

Редакція газети “RIA-Козятин” до Дня бібліотекаря провела опитування на найкращого фахівця у цій сфері

Більшість повідала, що, перебуваючи в Козятинській районній бібліотеці, їх чарує працівник цього культурного закладу Наталія Горецька. Вона завжди відкрита в спілкуванні. Якщо немає потрібної літератури, то повідомляє приблизну дату, коли книжка може з’явитися на полиці бібліотеки.

— Це працівник, яку ми любимо як фахівця своєї справи і як чуйну людину, — каже один з постійних читачів Влад.

Ми зустрілися з бібліотекарем Першої категорії дорослого читання Наталією Горецькою в читальному залі бібліотеки. Коли повідомили суть нашого візиту, Наталія Павлівна не відразу погодилась щось про себе розповідати. Та коли ми нагадали їй, що вона визнана кращим бібліотекарем за опитуванням читачів, “Лауреат від читача” трохи розповіла про себе.

Відео дня

У бібліотеку працювати прийшла після закінчення школи.

— Я знала літературу багатьох авторів, — каже пані Наталя. — Сама багато книг прочитала. Бібліотеку декілька разів переносили. Якось так виходило, що її розміщали в старому приміщенні, яке за деякий час ставало аварійним. Тоді цей заклад знаходився на місці, де зараз банк Аваль. Бібліотеку переносили б ще не раз, та Геннадій Дубенков (колишній секретар Козятинського райкому партії) побудував “палац піонерів”. Ось тут вона знаходиться і тепер.

— А робота вам подобається? — запитали ми у бібліотекаря.

— Бібліотекар, це не той, хто знає, на якій полиці розміщена потрібна книжка, як робити запис в анкету про прийняття чи видачу літератури. Ця робота вимагає багато знань і я, як тільки прийшла на роботу, вирішила, працюючи навчатися. Вступила у Київський інститут культури О. Є. Корнійчука, який успішно закінчила.

— А після інституту не було бажання кудись переїхати чи змінити місце роботи? — запитали ми в пані Наталії.

— Ні, я люблю свою роботу, тут наше з чоловіком коріння, тут у мене багато друзів. І я люблю Козятин. Ось так на одному місці вже працюю 37 років. Тут я вийшла заміж. Разом з чоловіком виростили трьох дітей — двох синочків і лапочку-дочку.

А ще пані Наталя мріє мати онуків. Дітей любить найбільше на світі.

— А що цінуєте в людях? - запитуємо.

— Порядність. Люблю порядних людей. Та не порядні мені не трапляються. Люблю свою роботу навіть з такою зарплатою. Але в кого вона з працівників культури чи освіти відповідає теперішнім цінам?

Як стало відомо, пані Наталя має подяки за свою роботу від вдячних читачів.

Бажаємо “Лауреату від читачів”, щоб збулися всі мрії і щоб бібліотека була повна читачами.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up