Нашому розвіднику з позивним «Мачете» потрібен тепловізійний приціл (ОНОВЛЕНО)

Нашому розвіднику з позивним «Мачете» потрібен тепловізійний приціл (ОНОВЛЕНО)
Наразі 21-річний розвідник із Козятина тримає оборону в районі Куп'янська. Для боїв йому вкрай необхідний тепловізійний приціл
  • Донатити важливо. У бригаду, де служить наш захисник, військовослужбовець з Козятина Віталій Коваленко, потрібен тепловізійний приціл.
  • Без нього розвіднику вночі просто неможливо вести бій. Волонтери оголосили збір.
  • Долучайтеся

Розвіднику з Козятина Віталію Коваленку з позивним «Мачете» 21 рік. Він народився у нашому місті, навчався в школі №2, а потім —  у залізничному училищі на помічника машиніста. За професією пропрацював близько року. Далі — пішов служити. Спочатку це була строкова служба (два з половиною місяці). Згодом почалось повномасштабне вторгнення і він підписав контракт. На той момент йому було 19. Тож мужній воїн боронить нашу землю вже третій рік…

Віталій звернувся до редакції газети «RIA-Козятин» через нашу сторінку в Інстаграм з проханням поширити інформацію про збір коштів на тепловізійний приціл. Нам вдалося поспілкуватися з захисником, хоча і не відразу, і це зрозуміло. Адже наразі він знаходиться на передовій. Відтісняє ворога на Куп’янському напрямку.

— Я розвідник, служу в першій частині Гвардії Наступу «Буревій», — розповідає Віталій. — 

Відео дня

Зараз ми тримаємо оборону в районі Куп'янська (Серебрянське лісництво). Цей ліс чіпляє три області: Донецьку, Луганську і Харківську. Тут я четвертий місяць після ротації.

Загалом за період служби бригада, в якій служить Віталій, виконувала різні завдання на різних важких напрямках. Вдома захисник бував не часто. Каже: «Крайня відпустка була п’ять місяців тому, після того, як повернулися з минулої ротації, приїхали до Києва і тоді нас на місяць відпустили».

Наразі військовослужбовець «Буревію» збирає на тепловізійний приціл. 

— Так як я розвідник, більше працюю вночі і зі звичайним каліматором неможливо вести бій.

А завдяки цьому прицілу все чудово видно, можна спокійно виконувати завдання. Він коштує 80 тисяч гривень.

Збір на тепловізійний приціл оголосили на початку травня, в цьому допоміг козятинський волонтер. Загалом, за словами Віталія, волонтери допомогають, але зазвичай він та його побратими стараються вирішувати питання самі.

— Ми не нахабніємо, намагаємось не випрошувати. Але якщо звертаємось, то вони з радістю йдуть назустріч.

На запитання, чи організовували хлопці раніше збори, Віталій відповів, що збирали кошти на пікап. Але він йшов дуже важко і повільно. Вдалося назбирати близько 10 тисяч і то більшу частину з цієї суми задонатили рідні. Тому військові придбали автівку на фронт за свої кошти.

Але так не має бути. Нам ні в якому разі не потрібно забувати наших захисників і обов’язково підтримувати їх. Адже вони — наша міцна, надійна опора, яка стримує російську навалу, ризикуючи власним життям та здоров’ям. Пам’ятаймо — наша сила в єдності. Давайте згуртуємось і закриємо збір у 80 тисяч гривень для нашого земляка!

Реквізити на тепловізійний приціл:


ОНОВЛЕНО. Як повідомляють місцеві волонтери, збір на тепловізійний приціл закритий. Дякують всім за донати!

Читайте також:

Подарували волонтерам 400 кілограмового кабана

Перша тисяча пакетів зі смачними голубцями від махнівських господинь поїхала на фронт

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (21)
  • Наталя Равліковська

    🙏🙏🙏💙💛
  • Местный Торчок

    А що Серьожа Притула зі своїм фондом гроші тепловізор не дає?!
  • Надя Огиенко

    +++++++
  • Люба Шкоропад

    ++++++++++

keyboard_arrow_up