На Покрову було тепло і сонячно

На Покрову було тепло і сонячно

У неділю 14 жовтня в Україні відзначали три свята. Православне і греко-католицьке свято Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника Вітчизни

Настоятель храму Покрови протоієрей отець Василь відслужив літургію. Він звернувся до прихожан і віруючих, розповів про свято Покрови в житті людини, подякував тим, хто 26 років ніс з ним важкий хрест — становлення української православної церкви. Отець Василь подякував жертвеникам, які дають кошти на розбудову храму.

 

Відео дня

— З кожним роком наша церква стає кращою, — були його слова. — Ось нещодавно за гроші меценатів придбали обігрівач. Тепер в церкві буде тепло. Це дасть змогу в холодну пору року проводити вінчання і христини дітей.

 

 

Після спільної молитви “Многая літа” віруючі обійшли кругом церкви, освятивши її.

 

 

Покрова символізує засипання природи. До Покрови завжди завершували збирання врожаю. Покрова траву накриває листям, землю снігом, воду льодом, а дівчат шлюбним вінцем. Якщо на Покрова багато снігу то й буде багато весіль. Якщо вітер з півдня на теплу зиму. Вітер змінних напрямків, такою буде зима. Людей Покрова захищає від хвороб, насилля, зглазу.

 

В цьому році на Покрову було сонячно і тепло, а це означає, що зима не буде лютою.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up