Каріна Кликова перемогла у Всеукраїнському конкурсі «Українська хустка»

Каріна Кликова перемогла у Всеукраїнському конкурсі «Українська хустка»
  • Переможниця всеукраїнського онлайн-конкурсу «Українська хустка» має козятинське коріння. Каріна Кликова народилася в Козятині, нині 15-річна школярка проживає у Фастові.
  • До повномасштабного російського вторгнення вона регулярно брала участь у святкових заходах, які організовувала на святкові дати її бабуся Людмила — директор будинку культури села Сигнал. 

— Каріно, звідки у тебе виникло бажання взяти участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі «Українська хустка»?

— Бабуся Люда надихнула. Скільки ми з нею не були у Сигнальському будинку культури, вона завжди показує мені хустки, якими вбрана глядацька зала і на сцені імпровізований паркан. Я вже вивчила напам’ять, що хустка, це не просто головний убір, а оберіг жінки, який передається як родинна цінність від матері до доньки. За переказами, хустки носили лише заміжні жінки, я взяла участь у конкурсі, щоб спростувати міф з минулого 

Відео дня

— Твоя мама, Олени Заремблюк разом з бабусею Людою тебе підтримує в області культури, чи батьки хочуть, щоб у тебе були інші захоплення?  

— Бабуся мене надихнула, а мама мене підтримує у всіх моїх прагненнях. Що стосується хустки, то вона каже, що хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегом і важливим ритуальним предметом. Хустка – це й вузлик з вечерею для хрещених батьків, і подарунок нареченому. Хустка на спеченому хлібі, на дитячій колисці... На кожен день і на урочисті події, для першого побачення та для сімейного свята.

Українська хустка – невід'ємна частина української культурної спадщини. Вона є оберегом жінки з давніх—давен, каже моя бабуся Люда

Дивіться:

Фб майорить хустками: зробили підбірку фотосвітлин козятинчан в українських хустках

Читайте:

Дідух, засніжений Мангеттен і краєвид козятинської церкви представили на виставці

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up