В пам'ять про Героя Дмитра Степанюка відкрили меморіальну дошку та посадили калину

В пам'ять про Героя Дмитра Степанюка відкрили меморіальну дошку та посадили калину
  • В День пам'яті та перемоги над нацизмом, 8 травня у Козятині відбулося відкриття меморіальної дошки та пам'ятного знаку на честь Дмитра Степанюка, мужнього захисника України, який загинув у бою за волю та незалежність нашої держави.

Почесне право відкрити меморіальну дошку, пам'ятний знак та посадити калину в пам'ять про Дмитра Степанюка надали дружині Дмитра Мілані і сину Матвію.

Про Героя

Дмитро Степанюк народився 11 травня 1987 року в нашому місті. З дитинства він мріяв про кар'єру військового, йдучи стопами свого батька. Після закінчення 5-ї школи Дмитро вступив до Київської національної академії внутрішніх справ, де здобув освіту за спеціальністю «правознавство».

Відео дня

З 2006 по 2015 рік він служив у полку особливого призначення «Беркут» Головного Управління МВС у місті Києві, а з 2015 по 2017 рік — у Національній поліції Вінницької області.

З початком повномасштабної війни Дмитро не вагаючись пішов до лав Збройних Сил України. Він служив командиром 3-го взводу оперативного призначення 1-ї роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 1-го батальйону оперативного призначення військової частини 3028 Національної гвардії України.

6 травня 2023 року під час штурмових дій противника в районі населеного пункту Спірне, Бахмутського району, Донецької області Дмитро загинув, рятуючи своїх побратимів

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 29 січня 2024 року Дмитро Степанюк нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

— Ці заходи стали ще одним нагадуванням про невимовну ціну, яку українці платять за свою свободу, — пишуть на сторінці Козятинської громади. — Дмитро був справжнім патріотом України, мужнім та сміливим Воїном, чудовим чоловіком та батьком. Вічна пам'ять Дмитру Степанюку та всім героям, які віддали своє життя за нашу свободу! Слава Україні.

Читайте:

В пам'ять про полеглих Героїв у Козятині висадили 150 кущів троянд

 Герою з Козятина Дмитру Іванову присвоїли орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

Минула річниця, як від важкої хвороби зупинилося серце Воїна Михайла Юрчука

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Геннадий Ткачук

    Вічна памʼять солдату правопорядку

keyboard_arrow_up