В Авдіївці є всі ознаки надзвичайного стану

Гриценко вимагає військове положення на Донбасі

— Згідно з Кодексом цивільного захисту, ситуація в Авдіївці є надзвичайною. Наявні всі її ознаки: зупинилось постачання життєво необхідних ресурсів (електрики, води, тепла). Існує загроза життю та здоров’ю людей, — заявив лідер політичної партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко під час ефіру на телеканалі “112 Україна”. На його думку, за цих умов президент мав би запровадити надзвичайний або воєнний стан.

Політик відзначив, що, якби це була мирна обстановка, голова обласної адміністрації вводить режим надзвичайної ситуації і мобілізовує всі ресурси, щоб допомогти населенню. Там це зробити рішенням Жебрівського (голови Донецької обласної адміністрації) неможливо, тому що паралельно тривають військові дії. В цій ситуації вже піднімаються повноваження до уряду, а точніше до президента. Саме в нього є право указом ввести надзвичайній або воєнний стан.

Екс-міністр оборони також додав, що настав час президенту діяти рішуче і дати відсіч агресору. Вже ж зрозуміло, що це не антитерористична операція. Перевіряють на міцність. Відчули, що Україна не йде на повну капітуляцію, по Мінським угодам не погоджується на негайне проведення виборів на окупованих територіях. Не погоджується ввести в Конституцію той особливий статус. Очевидно, Порошенку необхідно зробити те, що обіцяв багато разів: підуть — отримають по зубах.

Відео дня

Вже не варто надіятись на механізми ОБСЕ.

— Якщо локально нахабніють, то значить так само локально поставити завдання артелеристам, нашим спецназівцям, які можуть діяти за лінією фронту і “грохнути” так, щоб наступного разу вже не полізли, — сказав Гриценко.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up