У Зозулинецькій гімназії відкрили меморіальну дошку Олексію Мельнику

У Зозулинецькій гімназії відкрили меморіальну дошку Олексію Мельнику
  • Сьогодні, 18 жовтня у Зозулинецькій гімназії поряд з пам’ятною дошкою загиблому у російсько-українській війні воїну АТО Шайдуллі Камзінову, урочисто відкрили ще одну пам’ятну дошку — воїну Олексію Мельнику
  • Право відкрити меморіальну дошку надалося родині Олексія Мельника: дружині Олені та доньці Златі.

—  Пам’ять! Що залишаєш ти нам? Меморіальні дошки — як символ про тих, хто пройшов війну, хто своїми грудьми прикривав рідну землю. Ще одна пам’ятна дошка, яка знову і знову буде нагадувати нам про війну з російськими окупантами, про наших Героїв , про материнське горе, — пишуть на сторінці Зозулинецької гімназії.

Із словами про свого чоловіка. виступила вдова Олексія Мельника — волонтер, засновниця благодійної організації «Благодійний фонд ім. Олексія Мельника» Олена Мельник.

Відео дня

Випускниця школи Дар՚я Мінаєва проникливо та щемливо виконала пісню «Тумани», а учні гімназії у своєму виступі ще раз нагадали про біль і горе, яке несе війна.

Всі присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів – земляків покладанням квітів.

— Допоки ми живі — житиме пам’ять про Героїв. Наші герої з меморіальних дощок щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів, односельчан, і нагадуватимуть кожному з нас, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

Про Героя

Олексій Мельник народився 25 травня 1972 року у с. Сошанське Козятинського району Вінницької області. З 18 червня 1990 року по 9 червня 1992 року проходив строкову службу.

Згодом доля його пов’язала із Тальнівщиною. Тут Олексій здобув професію будівельника, закінчивши Тальнівський будівельно-економічний коледж. Багато років працював на будівництві у столиці.

З початком повномасштабного вторгнення Олексій став на зихист Батьківщини. З восьмого березня цього року у званні молодшого сержанта він ніс службу як стрілець-санітар. Ризикуючи власним життям, він рятував побратимім, відзначався хоробрістю, вправністю, професіоналізмом.

Солдат Олексій Мельник загинув 17 жовтня 2022 року, виконуючи бойові завдання в районі населеного пункту Яковлівка Бахмутського району Донецької області.

Читайте також:

В ліцеї села Непедівки встановили меморіальну дошку Віталію Шевчуку

Загинув в день свого 27-річчя: історія Іллі Завального на сторінках Меморіалу Героїв

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up