Родині загиблого Героя Михайла Кравчука вручили орден «За мужність ІІІ ступеня»

Родині загиблого Героя Михайла Кравчука вручили орден «За мужність ІІІ ступеня»
  • У вівторок, 27 лютого, начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов вручив родині загиблого військовослужбовця Михайла Кравчука державну відзнаку, яку присвоєно Указом Президента України.

Старший солдат Михайло Кравчук (уродженець села Михайлин Самгородоцької громади) за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно).

— Війна забирає найрідніших і найдорожчих... Боляче, коли посмертну нагороду отримують маленькі діти, молоді дружини, батьки... Жодна відзнака та слова підтримки не повернуть рідну і дорогу людину... Відважний Герой віддав найдорожче — своє життя, аби наші діти росли у вільній країні. Світла пам'ять і честь Захиснику, — пишуть на сторінці Самгородок Наш

Відео дня

Про Героя

Михайло Кравчук народився 21 серпня 1994 року в селі Михайлин, там провів дитячі та юнацькі роки, там залишились стежки, якими він ходив до місцевої школи, бігав з друзями, пізнавав світ. Далі навчався в Барському коледжі транспорту та будівництва, де здобув фах автомеханіка. Пройшов строкову військову службу. У мирному житті працював менеджером з продажів у приватній фірмі. Влітку 2020 року створив власну сім’ю, а вже восени 2021-го народилась донечка. Любив відпочинок із сім’єю та друзями. Багато працював, щоб досягати поставлених цілей.

На другий день повномасштабного вторгнення, 25 лютого 2022 року, Михайло став на захист своєї Батьківщини у лавах Національної Гвардії України. Служив у батальйоні окремого взводу зв’язківців 14-ої бригади оперативного призначення імені Івана Богуна.

Старший солдат Михайло Кравчук, позивний Лесик, загинув 2 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання в районі селища Спірне під Бахмутом на Донеччині. Воїну назавжди 28 років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Іра Осьмірко

    Вічна пам'ять Герою🇺🇦
  • Irina Prisyazhnyuk

    Вічна та світла памʼять та слава Герою🥺🙏😔

keyboard_arrow_up