Просять присвоїти (посмертно) звання Героя України Іллі Завальному

Просять присвоїти (посмертно) звання Героя України Іллі Завальному
  • У п'ятницю, 9 червня на офіційному інтернет-представництві Президента України опублікували електронну петицію з проханням присвоїти звання звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України, нашому земляку Іллі Завальному

Петицію №22/195494 написала сестра загиблого Зінаїда Завальна 

Текст петиції

«Я, сестра Завальна Зінаїда Михайлівна загиблого брата Завального Іллі Михайловича. Прошу розглянути петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України водію-електрику другого самохідного артилерійського зводу першої самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону військової частини А0281. Завальний Ілля Михайлович 19 травня 1996 року народження, який загинув 19 травня 2023 року поблизу населеного пункту Кремінна Сєвєродонецьком районі Луганської області.»

Відео дня

Підтримати ПЕТИЦІЮ

Також у петиції Зінаїда написала біографію Героя

Народився Ілля 19 травня 1996 року в селі Рубанка. Там зростав, навчаючись, у Флоріанівській школі. Після школи вступив до Харківського університету внутрішніх справ.

З 2018 року працював слідчим в м. Хмільник, а з 2021 року — в місті Козятині. Мав звання — лейтенант національної поліції України.

В грудні 2022 року був призваний на військову службу за контрактом. Водій-електрик 2 самохідного артилерійського взводу, 1 самохідної артилерійської батареї, самохідного артилерійського дивізіону військової частини А 0281.

— Завальний Ілля Михайлович, вірний військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу та незалежність — загинув 19 травня 2023 року, у день свого народження, поблизу населеного пункту Кремінна, Сєвєродонецького району, Луганської області. Моєму братові завжди буде 27, але ми маємо зробити все щоб пам'ять про нього жила завжди він був надійною опорою та плечем для нашої сім'ї. Слава гідному Сину, брату України! Дуже прошу підтримати петицію. Він найцінніше що у нашої сім'ї було.

Читайте також:

Просять присвоїти (посмертно) звання Героя України Артему Москалю. Петиція

Просять присвоїти (посмертно) звання Героя України глухівчанину Сергію Чеснюку. Петиція

Просять надати звання Герой України Андрію Костюку. Петиція

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nina Zavalna

    Дякуємо за поширення!

keyboard_arrow_up