Просять присвоїти (посмертно) звання Героя України глухівчанину Сергію Чеснюку. Петиція

Просять присвоїти (посмертно) звання Героя України глухівчанину Сергію Чеснюку. Петиція
  • У вівторок, 16 травня на офіційному інтернет-представництві Президента України опублікували електронну петицію з проханням присвоїти (посмертно) звання Героя України загиблому командиру в.ч. А4038 Чеснюку Сергію Володимировичу
  • Глухівчани просять підтримати петицію та проголосувати

Автор електрронної петиції (ініціатор) син загиблого Героя Євгеній Чеснюк

Цитуємо:

«Шановний пане Президенте! Прошу розглянути петицію щодо присвоєння почесного звання Героя України (посмертно), командиру третьої стрілецької роти в.ч. А4038 Капітана Чеснюка Сергія Володимировича, 7 листопада 1966 року народження, який під час безпосередньої участі у бойових діях загинув 18 листопада 2022 р.
Він за власним бажанням проводив базову підготовку для всіх бажаючих, а у військовій частині, військову підготовку так як був військовослужбовцем з великим досвідом. 9 травня 2022 року він з побратимами був вже поблизу населеного пункту Красногорівка Донецької обл., де вони боронили населені пункти Ясинуватского р-н. майже 7 місяців. Там його рота затримала першу жінку командира мінометної батареї, там він отримав золоту нагороду «Захисник Рідної Землі». Ціною власного здоров'я прикрив побратима, отримав контузію та втратив слух на одне вухо після чого проходив реабілітацію. Він не хотів залишати побратимів тому після реабілітації Сергій повернувся до своєї роти де і загинув підірвавшись на противотанковій міні під час виконання бойового завдання.
Сергій Володимирович був відважним та хоробрим, прикладом для своїх побратимів, ніколи не боявся йти у бій, прикладом для всієї родини.
Мій батько загинув за наше майбутнє, за нашу незалежність та свободу. В нього залишилась старенька мати, дружина, двоє синів та онук. Для всіх рідних він був і залишиться Героєм, який віддав своє життя за всіх нас. Пане Президенте! Від всієї родини, рідних та побратимів, просимо присвоїти звання Героя України (посмертно). Вічна пам'ять та низький уклін тим, хто поклав своє життя за нашу Україну!»

Відео дня

Додамо, станом на ранок 17 травня 2023 року петиція набрала 16 88 голосів. Збір підписів триватиме 92 дні

— Просимо підтримати петицію щодо присвоєння звання «Героя України» нашому земляку, захиснику України Сергію Чеснюк, — написала Глуховецька об'єднана територіальна громада

НагадаємоСергій Чеснюк загинув 18 листопада 2022 року. Військовому днями виповнилося 56 років.

Читайте також:

Орден за мужність посмертно, нагороду отримала донька Героя

Родині загиблого нацгвардійця Артема Лавровського вручили державну нагороду

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ната Гунько-Денисевич

    Підтримую
  • Sergey Podgerskiy

    Підтримую
  • Владислава Босняк

    Питрымую

keyboard_arrow_up