Орден за мужність посмертно, нагороду отримала донька Героя

Орден за мужність посмертно, нагороду отримала донька Героя
  • В середу 19 квітня 2023 року Указом Президента України від 24 серпня 2022 р. N°614 за особисту мужність та героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та вірність військовій присязі було нагороджено нашого земляка  солдата Віталія Михайловського  орденом «За мужність ІІІ ст.» посмертно.

Орденом «За мужність» нагороджуються військовослужбовці, працівники правоохоронних органів та інші особи за особисту мужність і героїзм. Віталія нагородили посмертно. Нагороду батька отримала дочка Героя Валерія

Коли ми прийшли до ТЦК (Територіальний центр комплектування» там вже все було готово до урочистостей. На столі лежав орден з орденською книжкою, грамота пошани та скорботи і квіти. Незабаром з’явилася й сама винуватиця урочистостей донька загиблого воїна Валерія в супроводі її мами Ірини.

Відео дня

Військові урочистості під час військового стану далекі за схожістю від урочистостей громади. Прочитали текст Указу Президента, розповіли про значимість подвигів воїнів у російсько-українській війні, хвилина мовчання за всіма загиблими захисниками України от і всі урочистості. 

Нагороду дочці Віталія Михайловського від ім. Президента України вручив Валерії посадовець районного ТЦК. Крім основної нагороди— ордена Валерію привітали цінними подарунками. Від районної військової адміністрації цінний подарунок за батька Героя вручив заступник голови Хмільницької районної військової адміністрації Олександр Пузир та від Козятинської міської ради заступник міського голови Павло Холковський

Ірина хотіла подякувати міську раду нашого міста, районну військову адміністрацію, представництво ТЦК за те, що вони пам’ятають за Віталія та висловити свою подяку в повній мірі не змогла—розплакалась. Військові Ірину заспокоїли і нагадали їй що двері цієї установи для доньки Віталія завжди відкриті і мама від імені доньки, може до них звертатися у питаннях, які можуть виникнути.

По завершенні заходу ми запитали Ірину, що вона хотіла сказати та через піднесений стан не змогла.—Я хотіла всім подякувати за увагу і підтримку. Якщо чесно я не надіялась, що за Віталіка так добре пам’ятають. Ще хочу подякувати дуже хорошій жінці—головному спеціалісту працівнику Збройних Сил першого відділу Хмельницького РТЦК та СП Олені Коржеківській. Я хотіла тільки всім сердешно дякувати за пам’ять про Віталіка. За нього я ще скажу. Він дуже любив, коли я до нього зверталася фразами, які мали риму. Я напишу вірш про нього і скажу віршованим твором сказала Ірина на завершення нашої розмови.

А ми згадаємо кроки Віталія на війні..

6-го вересня 2021 року був призваний на військову службу за контрактом. Спочатку військової служби потрапив до військової частини, яка на той час була у місті Гайсин

Командир військової частини, в якій служив наш земляк, розповідав, що Віталій був воїном, на якого можна було покластись. Коли з початком війни їм довелось боронити Київщину, було важко. Воїни Гайсинської військової частини по тижню не роздягались, Віталій знаходив час, щоб удосконалити димар у бліндажі, щоб його товаришам було комфортніше відпочивати, якщо то можна назвати відпочинком. За словавами командра їхню військову частину розділили. Частина, в якій воював Віталій, була перекинута в село Шевченко Волноваського району. Там він 2 травня 2022 року потрапив під ворожий обстріл і від отриманих травм загинув. Ціллю його життя була  донька Валерія. Вона завжди буде знати, що її батько Герой.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергий Левчук

    Вічна пам'ять Герою
  • Ніна Козачук

    Царство небесне вічна пам'ять Герою
  • Олександр Пузир

    Патріоти і найкращі завжди уходять першими!
    Вічна пам'ять та вічна Слава!

keyboard_arrow_up