Порошенко підписав закон про вихід учасників АТО на пенсію у 55 років

Порошенко підписав закон про вихід учасників АТО на пенсію у 55 років

Президент Петро Порошенко підписав закон про пенсійне забезпечення окремих категорій учасників антитерористичної операції.  

Про це повідомляє прес-служба президента.

Законом надається право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50-55 років. 

Дія закону розповсюджується на військовослужбовців і співробітників органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь в бойових діях на Донбасі за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.  

Відео дня

Таке ж право отримують учасники бойових дій у складі добробатів, що були включені до складу ЗСУ, МВС, Нацгвардії та інших державних військових формувань та правоохоронних органів.

Військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані) та добровольці, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва під час участі в АТО, також зможуть іти на пенсію в цьому віці.

Крім того, дружинам (чоловікам) і батькам військових, які загинули чи пропали безвісти під час участі в бойових діях на Донбасі, також надається право на призначення пенсії за віком. 

Зазначимо, що в Україні пенсійний вік встановлено такий: 60 років – для чоловіків, а для жінок – 55. 

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко схвалив надання військовослужбовцям права розривати контракти під час АТО або особливого періоду.

 

Джерело http://hromadske.ua/

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Перевищує норму у 7,5 рази: назвали причину забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині 13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців 11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 21:17 Розпис яєць давня українська традиція і оберіг для родини 19:42 Сталевий воїн з позивним «Беркут» загинув на Донеччині. Сьогодні — річниця 17:20 Козятинська ЦРЛ отримала інфузійні насоси від благодійників 15:32 Вінниччину накриє циклон. Попереджають про грози, місцями з градом та заморозки play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up