Подали петицію про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) солдату Леоніду Галайчуку

Подали петицію про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) солдату Леоніду Галайчуку
  • На офіційному інтернет-представництві Президента України опублікували електронну петицію з проханням присвоїти звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України, нашому земляку, стрільцю-помічнику гранатометника 59-ї бригади 10 мотопіхотного батальйону «Полісся», солдату Леоніду Галайчуку, 20 серпня 1976 року народження.
  • Автор (ініціатор) донька Героя Анна Галайчук 

Дата оприлюднення Петиції 15 серпня 2023

Цитуємо Петицію

Відео дня

«Шановний пане Президенте!
Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання "Герой України"(посмертно), військовослужбовцю Збройних Сил України – стрільцю-помічнику гранатометника 59-ї бригади 10 мотопіхотного батальйону «Полісся» солдату Леоніду Васильовичу Галайчуку, 20 серпня 1976 року народження.
Леонід проживав в с. Блажіївка у Вінницькій області.
Протягом 2014-2015 років проходив військову службу у зоні АТО.
24.02.2022 р. миттєво звернувся до військкомату та через два дні (26.02.2022) був мобілізований на службу. Призначений на посаду стрільця-помічника гранатометника 3 мотопіхотного відділення 1 мотопіхотного взводу 1 мотопіхотної роти військової частини А2960. Брав участь у важких сухопутних боях, стійко тримав оборону та проводив штурмові дії в населеному пункті Киселівка Миколаївської області.
Після отриманої контузії пов’язаної з проходженням військової служби, та після лікування продовжив нести службу у Донецькій області. Відбув декілька ротацій на нульових позиціях.
14.12.2022 року під час виконання обов’язків військової служби, поблизу населеного пункту Водяне Ясинуватського району Донецької області, потрапив під танковий обстріл. Та одержав множинні осколкові поранення задньої поверхні правої ноги, обох сідниць, попереку, грудної клітки ззаду. Майже самотужки вибрався з лінії вогню. Потрапив у шпиталь м. Дніпра. Потім був переведений у Вінницьку лікарню ім. М. Пирогова, де переніс 5 операцій. До останнього боровся за життя, та на жаль 26 лютого 2023 року він помер.

Мій тато був справжнім патріотом Батьківщини. Воїн який до останнього подиху виявляв стійкість, мужність і любов до України, її народу та власної сім’ї.
Я вважаю, що Леонід Васильович Галайчук заслуговує на державну нагороду Герой України (посмертно). Вічна пам’ять та шана Героям України!»

Підтримати ПЕТИЦІЮ

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Лидия Полищук

    Підтримую
  • Олена Омельчук

    Підтримую
  • Надєжда Дацюк

    Підтримую.
  • Олег Петров

    Толку з того, йому би жити і дітей ростити!!!

keyboard_arrow_up