Микола Чугай з Козятинщини отримав медаль «Захиснику України» від Головнокомандувача ЗСУ

Микола Чугай з Козятинщини отримав медаль «Захиснику України» від Головнокомандувача ЗСУ
  • З нагоди Дня піхоти Микола Чугай з Михайлина, що на Козятинщині, отримав відзнаку Міністерства оборони України — медаль «Захиснику України».
  • Її воїну вручив особисто Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Про державну нагороду повідомляє Вінницький територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

— «Лицарський хрест – моя нагорода...». Рядки зі славнозвісного патріотичного хіта гурту «Тартак» втілив у життя старший солдат Микола Чугай. Сучасний український лицар – із села Михайлин Козятинського району Вінниччини. У війську з грудня 2022 року, — йдеться у дописі

Підрозділ Чугая вже майже рік воює на гарячому Бахмутському напрямку, поблизу деокупованих населених пунктів. Микола Чугай безпосередньо бере участь в обороні визначених позицій та їх обладнанні.

Відео дня

Торік, напередодні Різдва, росіяни під прикриттям артилерійського обстрілу намагалися захопити вогневу позицію одного з підрозділів 22-ї окремої механізованої бригади, але старший солдат Чугай не розгубився і прийняв бій. Противник відступив, зазнавши втрат у живій силі. Сам Микола Володимирович при відбитті цієї атаки отримав кульове поранення, але виконав бойове завдання: запобіг захопленню наших рубежів.

Ще один справді лицарський вчинок Чугай здійснив у квітні цього року. На спостережний пункт бригади рашисти скинули з безпілотника боєприпас із хімічною речовиною, внаслідок чого наші військовослужбовці отримали отруєння. Солдат із Козятинщини дочекався зміни на позиції і, будучи сам пораненим, вивів побратима в безпечне місце.

Пишаємося нашим мужнім захисником!

Читайте також:

Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач52

    Нашому захиснику здоров'я міцного і Божої опіки!!! Дякуємо за мужність, відвагу, за наш захист!!!!

keyboard_arrow_up