Заборонили продаж звичайних та електронних сигарет з ароматизаторами

Заборонили продаж звичайних та електронних сигарет з ароматизаторами
  • В Україні з 11 липня 2024 року вступила в дію норма закону, що забороняє продаж ароматизованих сигарет, тютюну для самокруток, електронних сигарет та рідини до них, з продажу також мають зникнути сигарети в упаковках з неналежним маркуванням.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Йдеться про заборону продажу тютюнових виробів з ароматичними добавками, як-от з ароматом енергетиків, вітамінів, кофеїну, а також добавками, що роблять кольоровими викиди диму.

У МОЗ пояснили, що такі добавки можуть вводити споживачів в оману, ніби вживання тютюну є безпечним.

Відео дня

Також заборонили продавати е-сигарети та рідини із нікотином чи без, які містять смако-ароматичні добавки, зокрема, зі смаком фруктів, ментолу чи кофеїну.

Крім того, під забороною опинилися:

  • сигарети, у яких рівні викиду в диму перевищують: нікотину — 1 міліграм, смоли — 10 міліграмів, монооксиду вуглецю — 10 міліграмів;
  • сигарети та тютюн для самокруток, що містять смако-ароматичні добавки у будь-яких компонентах (зокрема, фільтрі, папері, капсули яких містять тютюн або нікотин, або смако-ароматичні добавки);
  • тютюн для перорального вживання.

Зазначається, що 11 липня 2024 року всі упаковки тютюнових виробів для куріння мають бути з оновленим комбінованим медичним попередженням: на 65% площі найбільшої сторони пачки має бути розміщено зображення хвороб, спричинених курінням, і текст, який застерігає про шкоду та наслідки куріння.

Довідково

Для людей, які прагнуть позбутися залежності, на пачці розміщено QR-код — посилання на безоплатний сервіс Центру громадського здоров'я щодо надання допомоги з відмови від вживання тютюну «Я кидаю курити!» stopsmoking.org.ua.

Нагадаємо, ми писали: «Це приховане зло». Як на заборону аромасигарет реагують козятинчани та що каже пульмонолог 

Читайте:

«Лікар повідомила про позитивну динаміку». Юрія Родюк продовжує боротьбу з раком

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up