В Україні змінилися правила медоглядів для зарахування дитини до школи

В Україні змінилися правила медоглядів для зарахування дитини до школи
  • Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) напередодні початку нового навчального року нагадало, що правила проведення медичних оглядів в Україні змінилися.

Як йдеться у повідомленні МОЗ, тепер для зарахування дитини до садочка або школи достатньо однієї довідки форми 086/о. Її видає сімейний лікар після повного огляду дитини. Ця довідка дійсна протягом року.

— Немає потреби проходити огляд у декількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми. Для вступу дитини до будь-якого закладу освіти видається уніфікована довідка № 086/о "Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)". До неї вноситься уся інформація про проведені обовʼязкові щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, — пояснили у міністерстві. 

Обстеження дитини сімейним лікарем враховує всі базові вимоги для зарахування її до дитячого садочка та школи. Огляд включає збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимір зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху, постави та плантографії, інші обстеження.

Відео дня

— Лише у разі виявлення відхилень чи хвороб сімейний лікар направляє дитину до лікаря-спеціаліста, — підкреслили у МОЗ. 

Там нагадали, що обов’язково перед садочком та школою дитину оглядає лікар-стоматолог. 

Також у повідомленні додають, що медичні огляди для зарахування дитини до дитячого садка або школи є обов’язковими.

 

Читайте також:

Дерев у Козятині вирізали більше, ніж посадили

 Як на Козятинському «Локомотиві» підтримують внутрішній порядок. Поділились фото

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Глущенко

    Обстеження роблять, роками виявляють плоскостопість, сколіоз, поганий зір у дітей... І ні в садочках, ні у школах не проводять вправ для укріплення спини, ступенів, м'язів ока.,тобто для профілактики цих хвороб

keyboard_arrow_up