У козятинській міській «первинці» на прийомі пацієнтів були лікарі із США

У козятинській міській «первинці» на прийомі пацієнтів були лікарі із США
  • В четвер та п’ятницю, 15-16 вересня в Козятинський міський центр первинної медико-санітарної медицини завітали лікарі з Америки.
  • Вони протягом 2-х днів були на прийомі пацієнтів, давали їм консультації, безкоштовні ліки та вітаміни для покращання самопочуття.
  • Ближче до вечора, 16 вересня вони поїхали у Вапнярку та через місяць мають знову повернутися в Козятин.

Побачити, як працюють лікарі з Америки, нам не вдалося. Коли ми приїхали до центру Козятинської первинки, лікарі з-за океану вже сідали в машину.

Про роботу лікарів американців розповіла керівник Козятинської сімейної медицини Юлія Радогощина. Вона в ту пору саме проводжала гостей. З її слів стало відомо, що на прийомі було троє спеціалістів — терапевт, ендокринолог та гінеколог-сімейний лікар в одній особі. Лікарі з Америки  були дуже доброзичливими. Проводячи медогляд, вони роздавали безкоштовно медикаменти, відповідно до захворювання людини. За 2 дні ними було обстежено більше 100 людей.

Те, що козятинці були задоволені послугами лікарів з Америки, ми самі бачили коли гості в блакитних комбінезонах сідали в автівку.

Відео дня

Ми запитали Юлію Володимирівну, як міський центр первинної медико-санітарної медицини вийшов на лікарів з Америки.

— Скоріше вони самі нас знайшли, — каже Юлія Радогощина. — Місяць тому вони привезли у центральну районну лікарню два вакуумних апарати для ран. Потім прийшли до нас і сказали, що через місяць вони приїдуть, щоб разом приймати пацієнтів. От вони до нас і приїхали. Ми були перші в їхній місії по Україні. Далі вони поїхали у Вапнярку. Скільки вони ще будуть у нас, нам не відомо. Відомо, що їхня наступна місія буде через місяць.

Лікарі з Америки працюють якісно і швидко. Про це нам розповів один із клієнтів первинки, що скористався послугами лікарів з США пан Віктор

— На прийомі були американські і наші лікарі, — каже наш співрозмовник. — Вони спілкувалися між собою через перекладача. Говорили медичними термінами, в яких я  не дуже розбираюся. Єдине в чому розібрався, що мені міряли тиск двома апаратами на систолічний та діастолічний показники..

— У вас є проблеми зі здоров’ям і ви стоїте у сімейного лікаря на обліку чи вам було цікаво потрапити до лікарів з Америки?

— Яка тут цікавість, я вже декілька років хворію на цукровий діабет і гіпертонію. 

 — А як ви потрапили на прийом до заокеанських спеціалістів?

— Мені зателефонувала медична сестра мого сімейного лікаря.

— А з чого ви зробили висновок, що лікарі із США працюють якісно?

— У них хороша апаратура і атмосфера в кабінеті. Складається враження, що ти прийшов до лікаря, який тебе знає роками. Після медогляду лікарі з Америки дали мені ліки від тиску і вітаміни. Від чого вітаміни, я не знаю, на упаковці англійськими буквами написано, а запитати від чого вони, коли був на прийомі, чомусь в голову не прийшло. Я думаю, що вітаміни для укріплення судин, — сказав на завершення нашої розмови пан Віктор

 

Нагадаємо, в родині Козятинського міського центру сімейної медицини поповнення - чотири нових спеціаліста.

Читайте також:

«Я - Наталія Олександрівна Малиновська - новий сімейний лікар Козятинської міської сімейної медицини»

«Вже одну лікарню закрили, як закриють другу, куди людям?»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач71

    Одна з америки(супрун)вже наробила справ,є на що подивитися,медицину знищила навіть ту яка була,а ви ще з тими дебелими америкосами возитеся!
  • Альоша Капніст

    Це для галочки
  • Светлана Журба

    А хто про це знав?
  • Марина Собко

    А чому написали коли вже лікарі поїхали???Чого не можна  було раніше повідомити пацієнтів???

keyboard_arrow_up