Цікаві рецепти приготування домашнього морозива

Цікаві рецепти приготування домашнього морозива
Морозиво в домашніх умовах

Навчитися робити морозиво самому — то круто! 9 рецептів зі смачними доповненнями

Шоколадне

3 жовтки, 3 ст. ложки цукрової пудри, 1,3 склянки молока, 120 г шоколаду, 3 ст. ложки води, 6 ст. ложок жирних вершків.

Відео дня

Встановіть мороженицю на мінімальну температуру. Жовтки розітріть з цукровою пудрою, потім, помішуючи ложкою, повільно вилити до них молоко, що майже закипіло, тонкою цівкою. Отриману суміш процідити в каструлю підходящого розміру і варити на слабкому вогні до загущення. Шматочки шоколаду покласти у воду і розтопити на водяній бані. Збити вершки. Додати в загуслу суміш спочатку шоколад, а потім вершки. Усе ретельно перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.

Полуничне

450 г свіжої полуниці, 110 г цукру, 4 склянки холодної води, одна десертна ложка соку лимона, одна десертна ложка соку апельсина.

У каструльці змішати цукор і воду та поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати, поки цукор не розчинитися. Закип’ятити сироп і перемкнути конфорки на сильний вогонь, варити п’ять хвилин. Прибрати з вогню та охолодити. Полуницю ретельно промити і зробити з неї пюре. Змішати полуницю з соками і остиглим сиропом. Перекласти суміш в плоску форму і помістити в морозильник на ніч. Перед тим, як подати на стіл, витягнути з морозилки і залишити на 30 хв., щоб морозиво стало м’якшим та легко виймалося з форми.

Ванільне

Інгредієнти: 0,5 л. молока, 50 г цукру, 25 г крохмалю, 10 г ванільного цукру, 1 яйце.

375 мл молока змішати з 40 г цукру і трохи поварити, потім молоко, що в нас залишилося, 125 мл, змішати з крохмалем, додати до решти молока і ретельно проварити. Зняти з вогню і додати ваніль. Охолодити. Жовток розтерти до білого стану з цукром і перемішати з сумішшю. Заморозити.

Вершкове

3 склянки молока або вершків, 1 склянки цукру, 3 яйця, 2 пакетики ванільного порошку.

Жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи суміш дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, процідити і заморозити.

Кокосове із базиліком та лаймом

1 л ванільного морозива, 100 г кокосової стружки, цедра одного лайма, сік з 2 шт., 1 пучок базиліка, 200 г кокосового печива.

Морозиво розм’якшити і покласти у велику миску. Змішати кокосову стружку, цедру і сік лайма та порізаний базилік. Додати морозиво і подрібнене печиво. Ретельно перемішати і заморозити до потрібної консистенції. Прикрасити цедрою лайма і подати до столу.

З грушею і горіховим бісквітом

Морозиво, груші, цукор, вершки, горіховий бісквіт.

Груші очистити від шкіри та видалити серцевину. Кип’ятити грушу в сиропі (одна склянка води та одна ст. ложка цукру) до тих пір, доки вона не придбає колір і прозорість меду. Розм’якшити морозиво і розподілити його по дну і стінках каструльки. У середину покласти скибочки груш та посипати крихтами горіхового бісквіту. Зверху покласти наші збиті вершки, а потім ще раз грушу, бісквіт і вершки, залишивши до краю 2-3 см. Поставити на ніч до морозилки. Перед тим, як подавати на стіл, поставте каструльку ненадовго в гарячу воду, так вам буде легше вийняти морозиво.

З медом і цитрусами

2 грейпфрути, 2 апельсини, 4 чайні ложки меду, морозиво за смаком.

Очистити грейпфрути та апельсини, видалити з них зернятка і плівки, порізати дрібними шматочками. Розкласти фрукти по креманках, залити зверху медом. Почекати півгодини, щоб фрукти змогли просочитися медом. Потім покласти кульку морозива в кожну креманку.

Молочне з горіхами

50 г волоських горіхів, 250 г молока, 50 г цукру, два яйця, натерта цедра одного лимона.

Збити жовтки з частиною цукру та малою кількістю молока. Закип’ятити молоко з цукром. Поступово ввести збиті жовтки і, постійно помішуючи, знову довести до кипіння. Зняти з вогню, охолодити і додати лимонну цедру. Підсмажені горіхи очистити і потовкти, додати в суміш. Білки збити і ввести у суміш. Поставити в холодильник. Подавати в креманках, прикрашати вишенькою.

Апельсинове

3 жовтки, 100 г цукру, 200 мл вершків, один апельсин, дві столові ложки лікеру апельсинового. Для приготування соусу: один апельсин, одна чайна ложка крохмалю, 50 г цукру, три столові ложки лікеру апельсинового. Для прикраси морозива: 4 ст. ложки шоколадної крихти.

Збивати жовтки з цукром на водяній бані до тих пір, доки вони не придбають консистенцію густих вершків. Зніміть водяну баню з плити і продовжуйте збивати крем до повного охолодження. Добре збийте вершки. Вичавіть сік з апельсину, змішайте сік з лікером, збитими вершками й кремом з яєчних жовтків. Миску з отриманою сумішшю накрийте алюмінієвою фольгою і поставте в морозильник на 3 години.

Для соусу: цукор змішати з крохмалем. Вичавити сік із апельсина. Ретельно перемішайте сік із цукром та крохмалем і варіть на повільному вогні до тих пір, поки суміш злегка не загусне. Приберіть з вогню, охолодіть і додайте коньяк.

Перед тим, як подавати до столу, порізати морозиво шматочками, полити соусом і посипати шоколадною крихтою.

Прочитайте ще про те, як правильно вибирати морозиво.

Джерело: http://smachni-recepti.pp.ua/recepti-prigotuvannya-moroziva-v-domashnix-umovax/

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up