Реконструкцію приймального відділення збираються продовжити

Реконструкцію приймального відділення збираються продовжити
Щоб завершити проєкт хоча б частково, його розділили на дві частини. Поки готова тільки перша, де розмістилося діагностичне відділення
  • Відділення екстреної (невідкладної) допомоги Козятинської ЦРЛ, яке робили в рамках програми «Велике будівництво», не можуть завершити вже три роки.
  • У серпні 2021 року ввели в експлуатацію тільки першу чергу робіт, де розмістили діагностичне відділення. Тепер цей проєкт планують реанімувати

Чотири роки тому Козятинська центральна районна лікарня разом із ще дев’ятьма медичними закладами області потрапила до президентської програми «Велике будівництво». У її рамках в закладі мали провести реконструкцію відділення екстреної (невідкладної) допомоги. Нове приймальне відділення вирішили робити у будівлі, де розташовувалися фізіотерапія і лабораторія колишньої залізничної лікарні. І саме ця реконструкція наробила галасу на всю область. 

Ремонт почали восени 2020 року. Через п’ять місяців до Козятина навідався очільник Вінниччини Сергій Борзов і гостро розкритикував темпи проведення робіт.

«Подивіться приклад неефективного будівництва. Козятинська громада вже давно мала б відкрити приймальне відділення. Вже би давно стояла апаратура, яка б безкоштовно надавала послуги населенню міста Козятин. Подивіться на інші лікарні області, де вже йде інсталяція техніки, пусконалагоджувальні роботи, а тут ще кіт не валявся», — сказав тоді Сергій Борзов.

Відео дня

У переддень візиту очільника Вінницької облдержадміністрації тодішній керівник лікарні пішов із посади. Ремонт продовжили і в серпні 2021 року здали в експлуатацію першу чергу проєкту, де розмістили діагностичне відділення. 

На той момент, коли почали проводити ремонт, увесь проєкт оцінювали в 30 мільйонів гривень. Позаяк реконструкцію проводили в рамках «Великого будівництва», частину покрив державний бюджет — нашій лікарні виділили на це 8,4 мільйона гривень. Ще три мільйони пішло з міського бюджету. Витратила лікарня і власні кошти в розмірі 2,4 мільйона гривень. Щоб виконати проєкт повністю, усіх цих грошей не вистачило, тому його розділили на дві частини. І як ми вже згадували вище, завершили тільки першу.

Минув час, нині вже 2024-ий, а нове відділення екстреної (невідкладної) допомоги так і залишається недобудованим. Однак реконструкцію планують продовжувати. Про це на брифінгу повідомила директорка Козятинської ЦРЛ Оксана Забазнова.

— У нас залишається незавершеною друга частина проєкту і зараз постало питання про подальше будівництво, — каже Оксана Забазнова. — Коли розробляли проєкт, у нього закладали ціни як на будівельні роботи, так і на матеріали. На початок робіт ціни були одні, тому матеріали мали одну вартість. Надалі вони зросли в ціні, тому проєкт потребував коригування. Зараз ми зробили коригування проєкту. Надалі маємо оголошувати аукціон, щоб визначатися з компанією, яка буде продовжувати ремонтні роботи. Але вартість цих робіт дуже велика. Друга черга вже коригованого проєкту ще не виконаних робіт вартує в межах 30 мільйонів. Для того, щоб його завершити, нам необхідна підтримка місцевого бюджету. Тому ми будемо виходити на сесію із клопотаннями.

Проте директорка лікарні наголошує — за один рік проєкт реконструкції відділення екстреної (невідкладної) допомоги завершити не вдасться, тому що сума, необхідна для його виконання, занадто велика.

 

Читайте також:

Чи будуть відкривати реабілітаційне відділення?

Рівень захворюваності на грип у нашій області поступово знижується

В Україну завезли вакцину проти двох небезпечних хвороб

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Татьяна К

    Цю програму так і називають великого крадівництва
  • Alexs Tkachuk

    Вкрали всі гроші да і все

keyboard_arrow_up