Моніторили стан питної води та радіаційного фону у Вінницькій області: результати за тиждень

Моніторили стан питної води та радіаційного фону у Вінницькій області: результати за тиждень
  • Фахівці Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України щоденно проводять моніторинг стану питної води та радіаційного фону
  • Повідомили результати за тиждень

Так за період з 17.04.2023. по 24.04.2023р. виконали 297 вимiрiв радіаційного фону в населених пунктах області.

— Показник становить від 0,12 мкЗв/год до 0,18 мкЗв/год, що не перевищує багаторічний фоновий рівень, — повідомляє Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Лабораторно дослідили 297 проб води з водогонів в області на санітарно-хімічні, бактеріологічні показники та вміст радіонуклідів.

Відео дня

Результати досліджень

За результатами досліджень встановили:

  • -289 (97,3%) відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гiгієнічні вимоги до питної, призначеної для споживання людиною» по всіх дослiджених показниках.
  • -8 (2,7%) не відповідає вимогам ДСанПiНу 224-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води призначеної для споживання людиною» за показниками: перманганатної окиснюваності в 1,02-1,4 рази (інтегральний показник органічного забруднення) – м. Вінниця КП «Вінницяводоканал» м. Калинівка КП «Калинівкаводоканал» та м. Хмільник КП «Хмільникводоканал». Також зареєстровані відхилення по загальній жорсткості у водопровідній воді, що подається мешканцям с. Котюжани Могилів-Подільского району (водопровідна мережа)

Додають — зазначені відхилення пов'язані органічним забрудненням вододжерела.

Лабораторно досліджено 8 проб води з криниць громадського використання. З перевищенням нормативу по хімічних показниках - 1(25,0%) (громадський колодязь с. Снітків Могилів-Подільського району)

Вміст радіонулкілдів в питній воді в межах норми.

— Наразі ситуація з забезпеченням питною водою в області є контрольованою. Попереджаємо про необхiднiсть кип'ятіння та відстоювання води перед вживанням. Надавайте перевагу бутильованій воді та водi на розлив.

Читайте також:

Калюжі на дорогах нашого міста не така то й велика дивина

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up