Міряли тиск, перевіряли зір, фіксували скарги на мігрені: у Кордишівці працювала виїзна бригада лікарів

Міряли тиск, перевіряли зір, фіксували скарги на мігрені:  у Кордишівці працювала виїзна бригада лікарів
  • Медики Козятинської ЦРЛ продовжують виїзні прийоми. Цього разу бригада вузьких спеціалістів поліклінічного відділення лікарні з метою наближення медичної допомоги до сільського населення, вчасного виявлення проблем зі здоров’ям мешканців громади провела прийом у Кордишівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Як інформує адміністрація Козятинської ЦРЛ, до складу виїзної бригади увійшли кардіолог Олена Березняк, невропатолог Іван Трач та офтальмолог Ірина Фєдосєєва.

Лікарі оглянули та проконсультували 74 особи. Основний вік сільчан, що звернулися на прийом, 60+ і лише одна дитина.

На прийомі у кардіолога пацієнти перевіряли тиск, робили кардіограму та отримували направлення до спеціалізованого медичного закладу у Вінниці.

Відео дня

Серед оглянутих лікарем громадян переважна більшість – гіпертоніки, що мають також супутні хвороби. Декілька пацієнтів прийшли на плановий огляд, адже стоять на обліку кардіолога як прооперовані на серці.

Як йдеться у допис, невропатолог зафіксував скарги на болі у спині та суглобах, мігрені та постійний занепоєний стан, що, відзначив лікар, є наслідком безкінечної стресової ситуації та переживань, неналежного харчування та надмірного фізичного навантаження.

Офтальмолог оглянула пацієнтів із глаукомою, катарактою, інфекційним кон’юнктивітом, дистрофією сітківки та надала консультації хворим, що проходять післяопераційну реабілітацію. Декілька кордишівчан вийшли від лікаря-окуліста із рецептом на отримання окулярів.

— Важливо відзначити, що подібні прийоми у селах Козятинської громади будуть проводитися і надалі, згідно запланованих виїздів за узгодженим заздалегідь планом. Тому слідкуйте за новинами на нашій сторінці і чекайте анонсів — підкреслила директор «Козятинської ЦРЛ» Оксана Забазнова


Читайте також:

У Махнівській громаді облаштували приміщення денного стаціонару

Кількість хворих наближається до сотні: про спалах гепатиту А на Вінниччині

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up