Меблі, предмети гігієни і розхідні матеріали: наша лікарня отримала допомогу з Фінляндії

Меблі, предмети гігієни і розхідні матеріали: наша лікарня отримала допомогу з Фінляндії
  • Волонтери фонду «Бойовий волонтер України» передали Козятинській центральній районній лікарні гуманітарну допомогу.

  • Це — частина вантажу, який привезли наші фінські друзі.

  • Що отримав медзаклад — читайте у нашій публікації

Два тижні тому ми розповідали, що до Козятина прибув черговий транш гуманітарної допомоги від «Товариства українців у Фінляндії». У двох фурах привезли предмети, які стануть у нагоді як військовим, так і цивільним, а також медичної галузі. Це продукти харчування, одяг, шини, предмети гігієни, обладнання, меблі, оргтехніка та інші речі. 

Гуманітарний вантаж передали на благодійний фонд «Бойовий волонтер України», до якого входять козятинчани. Допомогу з Фінляндії розподілили відповідно до запитів і почали відправляти за призначенням на різні напрямки. Частину речей передали на інші благодійні фонди, які також опікуються військовими та цивільними, що постраждали від війни. Частину вантажу волонтери фонду «Бойовий волонтер України» почали направляти за призначенням самостійно.

Як ми вже розповідали, допомога з Фінляндії поїде до інших населених пунктів на різних напрямках: Харківщина, Одещина, Запоріжжя, Херсонщина, Донеччина та інші області. Проте частину гуманітарного вантажу залишили також і для Козятина. Днями волонтери фонду «Бойовий волонтер України» Сергій Тарасюк, Сергій Гайдучок та Ілля Мхеідзе передали до Козятинської центральної районної лікарні партію допомоги. Це два функціональних ліжка, чотири стільця для душу, чотири упаковки латексних рукавиць, чотири упаковки нестерильних рукавиць, центрифуга, упаковка марлевих тампонів, стілець для туалету, дві упаковки гелю для душу, дві упаковки зубної пасти, шість упаковок підкладок, два медичних пластирі, упаковку бавовняних серветок під інструмент та катетер.

Відео дня

Гуманітарний вантаж для нашої країни, і для Козятинської ЦРЛ зокрема, допомогли зібрати та доправити в Україну «Товариство українців у Фінляндії», організація «Від серця Састамали», логістичний центр «Допомога Україні», «Транспорт Хосіке» та небайдужі фіни. Додамо, що серед мешканців Фінляндії, які активно підтримують та допомагають Україні, наші земляки — волонтерка Катерина, яка народилася у Черкасах та її чоловік Олексій, який родом із Козятина.

Це не вперше Козятинська ЦРЛ отримує гуманітарну допомогу із Фінляндії. Навесні цього року на медичний заклад передавали предмети гігієни. А в жовтні 2023-го фінські друзі разом із предметами гігієни привезли до лікарні ноші, крісла колісні та запчастини до них, функціональні ліжка, електричні підйомники, подушки для візків, туалетні перила, постільну білизну, шприци, пробірки, рукавички, диспенсери.

 

Читайте також:

«Обняли ми їх, а вони нас і — в дорогу. Їдемо розбитими містами поруч з лінією фронту»

Козятинська ЦРЛ отримала майже 5 тонн бакалії

Козятинська поліклініка отримала від благодійників генератор

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up