Козятинська центральна районна лікарня поповнилася лікарями-інтернами

Козятинська центральна районна лікарня поповнилася лікарями-інтернами
  • З початку серпня у Козятинській ЦРЛ розпочали завершальний етап навчання медичному мистецтву лікаря-інтерна.
  • До команди лікарів медичного закладу долучилися інтерни з анестезіології та інтенсивної терапії, а також з акушерства і гінекології.
  • Лікарі-інтерни у стінах Козятинської ЦРЛ пройдуть практичну частину інтернатури за обраними спеціальностями у відповідних стаціонарних відділеннях.

Як повідомляють у Козятинській ЦРЛ, усі троє — випускники 2024 року Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова, причому двоє — лікарі-інтерни з акушерства та гінекології Володимир Климчук та Аліна Коліжук — навчалися на контрактній формі навчання, відтак зробили свій вибір проходження інтернатури свідомо на користь Козятинської лікарні, адже не були прив’язані до державного розподілення.

— Віримо, що молоді лікарі – наші земляки (мешканці Козятинської та Махнівської громад) після отриманого лікарського досвіду вирішать поєднати своє життя із вдосконаленням медичної галузі Козятинщини —  залишаться у нашій лікарні. — йдеться у повідомленні

Лікар-інтерн, що наразі працює у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії —  Олексій Тучак —  на відміну від колег, отримав медичну освіту на державній формі навчання, і, попри те, що є мешканцем Вінниці, обрав при розподіленні саме Козятинську ЦРЛ. Таке особисте рішення ухвалив через, як зауважив сам, досвідчений колектив висококваліфікованих лікарів, від яких, упевнений, отримає безцінний досвід і глибокі знання, та сучасне медичне обладнання реанімаційного відділення лікарні, робота із яким вдосконалить теоретичну основу, здобуту в університеті.

Відео дня

— Інтерни за декілька тижнів роботи вже зарекомендували себе сумлінними медиками, уважними до пацієнтів та вмілими у використанні теоретичних знань. Тож, завідуючі відділеннями медичного закладу довіряють інтернам брати участь у операціях, проводити окремі маніпуляції та призначати лікування (під наглядом профільних лікарів). Попереду — три роки інтернатури, які молоді і цілеспрямовані фахівці планують провести у якісному здобуванні практичних знань. Мине зовсім небагато часу і вони стануть до самостійної роботи.

Читайте:

Козятинська ЦРЛ стала однією з 16-ти лікарень вторинного рівня області, що має пакет «Пологи»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up