КАБМІН, МОЗ, МЕДИЦИНА

  • 83

Кабмін схвалив законопроект про скасування спецдозволів на цілительство

...

Проект закону був ініційований Міністерством охорони здоров'я на початку січня.

Кабмін схвалив законопроект про скасування спецдозволів на цілительство

Фото: Макс Требухов

Відео дня

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, що передбачає скасування видачі спеціальних дозволів для занять народною медициною (цілительством).

Відповідне рішення було прийнято на засіданні в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Проект закону був ініційований Міністерством охорони здоров'я на початку січня 2018 року для запобігання шахрайським діям і забезпечення конституційних прав громадян на охорону здоров'я.

Згідно з текстом законопроекту, наявність спеціального дозволу на заняття народною медициною в особи, яка володіє народними методами лікування, не гарантує безпеку їх використання, якість і своєчасне надання медичної допомоги, а регламентація роботи цілителів не входить у компетенцію Міністерства охорони здоров'я, оскільки практика народної медицини не відповідає сучасним медичним науковим знанням.

Нагадаємо, в травні МОЗ підготувало законопроект про скасування видачі спецдозволів на цілительство. В.о. голови МОЗ Уляна Супрун зазначила, що "якщо сучасна медична наука не визнає практику цілителів, знахарів та екстрасенсів як метод лікування, цього не може визнавати закон і держава. І ні в якому разі Міністерство охорони здоров'я не може надавати дозвільні документи на методи, безпеку і ефективність гарантувати".

 

 

Коментарі (1)
  • Ірина

    Ото вже маячня. Ці народні методи і так ніяк не викоренять, а якщо їх визнати, то самолікування буде на кожному кутку(( Дурість несусвітна(( Як ось можна лікувати серйозні захворювання без нормальних обстежень? Інколи то навіть УЗД замало, потрібна, наприклад, компьютерна томографія черевної порожнини. У Києві цю процедуру добре роблять в Медикомі https://medikom.ua/adult/ct/ Я це кажу на власному досвіді, бо це обстеженная врятувало моє життя! Це не жарти. Результати дозволили точно встановити діагноз!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up