«Хотіли зробити сюрприз»: про випробування Емілії у боротьбі з раком та про щасливі миті зустрічі з рідними

«Хотіли зробити сюрприз»: про випробування Емілії у боротьбі з раком та про щасливі миті зустрічі з рідними
  • Боротьба з раком. Батьки юної козятинчанки Емілії Войтюк поділилися радісною новиною. Хвороба, з якою тривалий час боролася їхня донечка, відступила. Але це ще не кінець боротьби — попереду цілий рік підтримуючої хіміотерапії та періодичні перевірки.
  • Наразі дівчинка вдома. Розповідаємо про випробування, які довелося їй пережити та про щасливі миті такої довгоочікуваної зустрічі з рідними

Емілії Войтюк, яка з січня бореться з раком, нещодавно закінчили основний протокол лікування. Результати — неймовірні. Рабдоміосаркома відступила.

Нагадаємо, страшна недуга увірвалася в життя дитини раптово — заболіло коліно. Після обстежень лікарі приголомшили батьків діагнозом — Саркома Юінга — злоякісна пухлина, з ураженням кісткової тканини. Гроші на лікування збирали усім світом, адже самотужки врятувати донечку родині було не під силу. Ціна життя — 500 тисяч доларів. Оголосили збір коштів, підключили волонтерів. За відносно короткий період часу назбирали депозит на лікування в ізраїльській клініці у 100 тисяч доларів, а потім і решту. Загалом — за півроку 500 000 доларів. Батьки не вірили у таке диво.

У березні дівчинка виїхала до Ізраїлю, де пройшла повний курс обстеження. Кінцевий діагноз — рабдоміосаркома 4 стадії, з метастазами в правій кістці ноги, тазу, легенях, хребті, руках та плечі.

Відео дня

Лікували Емілію у найбільшому медичному центрі Тель-Авіву — Сураскі-Іхілов. Там вона пережила дев’ять блоків хіміотерапії, два блоки п’ятиденної підтримуючої хіміотерапії та 27 курсів радіотерапії. Хвороба важко піддавалася лікування та сильна духом дівчинка і неймовірна підтримка рідних не дозволяла їй здаватися.

Днями у групі «Боротьба за життя маленької Емілії Войтюк» повідомили — Емілії зробили контрольне ПЕТ КТ після закінчення основного протоколу лікування, яке показало, що в Емілії «все чисто».

«Але це ще не кінець боротьби з хворобою, попереду ще цілий рік підтримуючої хіміотерапії та періодичні перевірки, — йдеться в дописі. — Ми віримо і сподіваємось, що вона не повернеться до нашої дівчинки. Дякуємо всім Вам за підтримку нашої Емілії від щирого серця! Ви пережили з нами багато та постійно підтримували нас, Ваша підтримка для нас безцінна!» 

Наразі Емілія з мамою ще знаходяться в Ізраїлі. Але не в лікарні. Туди тепер — лише на здачу аналізів. Також попереду ще рік підтримуючої хіміотерапії. У якому медичному закладі вона буде проходити, поки не вирішили.

Ми поспілкувалися з мамою Емілії Євгенією, яка розповіла про щасливі миті зустрічі Емілії з найріднішими — братиком та сестричкою.

— Мілічка була дуже рада зустрічі, — каже Євгенія. — Вона не знала, що вони прилетять, ми їй не казали, хотіли сюрприз зробити. Емілія, коли побачила, що Марк з  Євангеліною зайшли в кімнату, то декілька хвилин мовчала, дивилася на них і посміхалася. У неї трохи шок був, бо останнім часом багато питала про них, дуже сумувала.

Читайте також:

Потрібна термінова операція: допоможіть Олені Чорні вилікувати двобічний диспластичний коксартроз

«Треба нам відстоювати цю лікарню»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Маринка Волкова

    Слава Богу!
  • Маринка Волкова

    Щасливої долі та довголіття бажаю!!!
  • Олег Петров

    Господи Ісусе Христе Сину Божий помилуй нас грішних!!! Амінь
  • Nadia Kravchuk

    Слава богу 🙏🙏🙏
    Щасливого дитинства під мирним небом 💛💙🌺

keyboard_arrow_up