В Козятині з’їхалися еліта волейбольної ліги Поділля

В Козятині з’їхалися еліта волейбольної ліги Поділля
  • В суботу, 25 лютого, в спортивній залі козятинської спортшколи пройшло відкриття 6 туру волейбольної ліги Поділля серед команд територіальних громад Вінниччини.
  • По завершенні заходу волею жереба 8 кращих команд ліги були розбиті на 2 групи.
  • Одна четвірка проводила змагання у залі КДЮСШ, а інша перебралася на майданчик залізничного училища

Ведучим на цьому і спортивному заході був директор Вінницької спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з легкої атлетики Валерій Швець.

— Наші змагання проходять під гаслом «З Україною в серці з вірою в перемогу», — сказав він та привітав юних волейболістів КДЮСШ, які на відкритті волейбольної ліги тримали розгорнутий державний прапор.

Відео дня

Далі ведучий представив команди учасниці, які за волею жереба були розділені на 2-і групи.Одні залишалися змагатися на місці збору, в спортивній залі КДЮСШ, а друга четвірка команд мали переїхати на майданчик МВПУЗТ. Представив Валерій Швець гостей нашого міста на чолі з президентом волейбольної ліги Поділля Олександром Суворовим, та господарів змагань на чолі з міським головою Тетяною Єрмолаєвою. 

— Шановна спортивна громадо! Змагання волейбольної ліги проходять у дні протистояння російській агресії. За весь час війни кожен в нашій державі вносить свій вклад у наближення нашої перемоги. Ціна перемоги це  життя найкращих синів і дочок України, це смерті і страждання мирних громадян. Події останнього року все більше об’єднали нас, пробудили в кожного почуття щирого й глибокого патріотизму, відчуття причетності до загальнодержавних справ. Боротьба за перемогу у війні стала всенародним рухом. Слова «Слава Україні! Героям Слава!» наразі набули особливого значення, вони адресовані тим хто із зброєю в руках захищає наш з вами спокій. Тож давайте вшануємо хвилиною мовчання добру і світлу пам’ять загиблих воїнів та мирних громадян України, — сказав Валерій Швець і запросив до слова міського голову Тетяну Єрмолаєву. Вона привітала волейболістів, побажала їм перемог у чесній боротьбі та кращим спортсменам вручила подарунки. 

Після міського голови слово мав президент волейбольної ліги Поділля Олександр Суворов. Він подякував міському голові та козятинчанам за гостинний прийом і спортивну школу нашого міста назвав святинею. Сталося це коли він вручав нагороду-подарунок директору КДЮСШ Людмилі Володовській. Він пригадав коли перший раз був у КДЮСШ та поспішив побачити залу школи Людмила Володовська йому навздогін сказала: «Куди ви так поспішаєте, а бахіли?»

— Я ще тоді зрозумів, — каже президент, — що КДЮСШ — це святиня. 

Серед нагороджених президентом волейбольної ліги за внесок у розвиток волейболу в Козятині були міський голова Тетяна Єрмолаєва, директор залізничного училища Андрій Стецюк, тренер Лариса Сивобородько, волейболісти збірники та волейболісти, які внесли великий вклад у розвиток волейболу на Вінниччині. Такі як Валерій Бевза, Андрій Гайченко.

Відгукнулася на запрошення волейбольної ліги Поділля безстрашний волонтер та депутат обласної ради Ірина Колесник. Вона привітала учасників змагань та вручила подарунки від фонду Ірини Колесник молодим волейболістам, які проявили себе на змаганнях з дорослими спортсменами.

Привітавши нагороджених бурхливими аплодисментами Валерій Швець оголосив які команди залишаються у залі КДЮСШ:  ВК «ВО СДЮСШ-МХП», «Збірна команда Гайсинського району», ВК «МХП — ШВСМ Вінниця» ВК «Іллінці»

В спортзал МВПУЗТ переїхали ВК «Браїлів», ВК «Крижопіль», ВК «Стрижавка», ВК «Томашпіль».

Першими на волейбольний майданчик КДЮСШ вийшли ВК ВО «СДЮСШ МХП» (за яку виступають козятинці Арсен Юхимчук, Олексій Ковтонюк та Андрій Абрамюк) і збірна Гайсинського району. Гра проходила з перемінним успіхом в першій партії і завершилась з рахунком 28:26 на користь молодих спортсменів. В другій партії волейболісти Вінниці перемогли з більш переконливим рахунком. Волейболісти збірної Гайсина були настроєні щоб виграти третю і 2-і наступні. Довгий час у третій партії їм вдавалося вести в рахунку. Здавалося, ведучи в рахунку 19:22 гайсинчани ще візьмуть три очки і рахунок в партіях буде 2:1 Тільки в кінцівки партії вінницька молодь зібралася і завершили третю партію з рахунком 25:22. Тож по сетах 3:0 на користь команди з Вінниці.

 По завершенні цієї зустрічі ми запитали у тренера командиз Вінниці Лариси Сивобородько чи задоволена вона грою команди.

— В нашій команді зібрані кращі гравці з усієї області. Це перспективна команда, яка буде відстоювати честь Вінниччини на Всеукраїнських змаганнях. З такою ціллю ми їх награєм з дорослими командами. Вони ще надто юні, а в змаганні з дорослими чоловіками вони загартовуються, — сказала тренер Лариса Сивобородько. 

Ще один волейболіст нашого міста Віктор Шевчук виступає за ВК «МХП-ШВСМ Вінниця». Їхня гра з «ВК Іллінці» завершилась за нашої відсутності. Про результати 6-го туру волейбольної ліги Поділля ми повідомимо пізніше

Читайте також:

У Самгородку грали у волейбол на підтримку Збройних Сил України. Зібрали більше 5 тисяч гривень

Ветерани «Моноліта» показали гру після екватора змагань. «Локомотив» — має срібло

Козятинські волейболістки — срібні призери області

Як наші баскетболісти зіграли у чемпіонатах області

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up