КДЮСШ — іменинниця. Спортивній школі Козятина виповнилося 60

КДЮСШ — іменинниця. Спортивній школі Козятина виповнилося 60
  • Вітаємо. У перший день осені Козятинська спортивна родина приймала вітання з нагоди Дня народження КДЮСШ. Як святкували — у нашому матеріалі

Козятинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа відсвяткувала свій славний ювілей. Свято провели у тихому сімейному колі у неділю, 1 вересня. Прийшли всі ті, хто робить вагомий внесок у розвиток спорту: спортсмени, тренери, батьки, ветерани спорту. Сьогодні тут по не звичному святому — облаштована в патріотичних тонах фотозона, а на столі стоїть запашний та духмяний коровай. По колу спортивної зали вистроїлась наша спортивна гордість — вихованці та тренери КДЮСШ.

Відео дня

Слово взяла ведуча — начальник відділу молоді та спорту управління освіти та спорту Анна Ружицька

— У наш заклад осінь принесла свято — 60-річницю її заснування, — сказала Анна і розповіла історію створення нашої спортивної школи.

Так, в 1964 році 25 серпня у Козятині відкрили дитячо-юнацьку спортивну школу, яка підпорядковувалася районному відділу освіти.Першим директором став Ігор Чернишов. На той час працювали відділення баскетболу, волейболу, легкої атлетики, спортивної гімнастики та футболу.

На початку 70-х років у школі відбулися зміни. В 1970 році школу очолив Євген Бабюк. В цей час закрилися відділення баскетболу та спортивної гімнастики, через відсутність тренерів, але відкрилося відділення класичної боротьби.

В 1978 році директором став Віктор Сокольвак. На той час тут працювали відділення класичної боротьби, легкої атлетики та футболу. В 1990 році у Козятині збудували і запустили в експлуатацію новий корпус ПТУ-17, а в 1991 — на баланс ДЮСШ передали спортивний зал старого корпусу ПТУ-17. ДЮСШ отримала власну базу. В цьому ж році після довгої перерви,відкрили відділення волейболу.

В 1998 році директором ДЮСШ став Петро Сітніцький. В липні 200 Козятин став містом обласного значення, створили міський відділ освіти і ДЮСШ стала підпорядковуватись його.

В 2008 році призначили нового директора. Школу на рік очолив Олег Попіяков. Далі, в 2009 році директором стала Лариса Сивобородько, а з 2021 року цю посаду зайняла Людмила Володовська.

На сьогоднішній день спортивна школа має сім відділень. Це баскетбол (юнаки), художня гімнастика, волейбол, легка атлетика, настільний теніс, кульова стрільба. На семи відділеннях працює 13 тренерів-викладачів, 2 з них ветерани Спорту Козятинщини. 

— 60 років — це мало чи багато? Як для кого. За всі ці роки наша спортивна школа пройшла важкий шлях становлення та розвитку, — каже Людмила Володовська. — Це все історія… Наше сьогодення важке, в країні — війна. Наші Герої боронять державу, а ми з вами тримаємо свій спортивний фронт — ми тренуємося, ми беремо участь у змаганнях різного рівня, ми загартовуємо себе щодня новими результатами і кожен день у нас є нові здобутки. Ми гордимося тим, що вчорашні наші вихованці сьогодні є нашими колегами. Найвищим нашим досягненням на сьогодні є те, що два наших вихованці є членами молодіжної збірної України з легкої атлетики і в цьому році вони представляли нашу державу на європейському Чемпіонаті.

Після цих слів директор КДЮСШ побажала всім завжди вірити в свої сили, бадьорості, нових рекордів, ну і звісно перемог і Перемоги

Ну і які ж іменини без подарунків та привітань. Запрошені гості бажали колективу процвітання та нових успіхів. За сумлінну працю він отримав подяку. Також кожному відділенню спортивної школи подарували потрібні сюрпризи —  це і спортивна форма, і напівчешки, і тренувальні маніжки, бар'єри, сітка та м'ячики, кульки. А для тренерів — футболки з логотипом школи. Голова Козятинської міської організації профспілки працівників освіти та науки України Надія Довгань подарувала Сертифікат на «Здійснення мрії», а директор ліцею номер № 3 Анна Ольхом'як прийшла з гарними орхідеями.

Були на святі і співочі номери. З вокальними номерами виступили вокалісти нашого міста Вероніка Шевчук та Лілія Гайдучок.  Приєднуємось до вітань і ми і бажаємо успіхів у всіх починаннях.

Читайте:

Ще трохи фото зі шкільного свята на Козятинщині. Підбірка з соцмереж

Першачків обсипали квітами, випускникам побажали успіхів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up