Тема року: зняття з депутатів недоторканності

Тема року: зняття з депутатів недоторканності

Виключно притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності має бути приводом для зняття депутатської недоторканності

Про це заявив колишній генпрокурор України Святослав Піскун в ефірі телеканалу NEWSONE.

— Можна зняти недоторканність з нардепів, тільки якщо їх притягують до кримінальної відповідальності і є відповідна постанова і рішення правоохоронних органів. Але цього робити не можна, коли він їде на сесію ВР або виконує свої депутатські повноваження з політичної точки зору у себе на окрузі, захищаючи людей, - сказав він.

На думку Піскуна, половина депутатів просто не добереться до сесії ВР у разі зняття недоторканності, так як "будь-який поліцейський, слідчий випише йому повістку, що він в такий-то час має прибути туди-то, і він буде 12 годин сидіти і чекати виклику, а в цей час буде активно працювати сесія ВР".

Відео дня

Піскун пояснив, що розмови навколо зняття депутатської недоторканності — це піар-кампанія влади, яка намагається зробити вигляд, що виконує дані під час Майдану обіцянки. Екс-генпрокурор вважає, що зняття недоторканності призведе до втрати парламентаризму, тому це питання і не вирішується.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що не бачить причин для зволікання зі скасуванням депутатської недоторканності, і додав, що це має статися вже в 2018 році.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:06 Минає рік, як ми втратили Захисника з Козятина Юрія Родюка 17:23 На Козятинщині вакцинуватимуть диких м’ясоїдних тварин від сказу 16:08 Козятинчанин у Вінниці наїхав на «зебрі» на школяра. Хлопчика доправили у травматологію 15:20 Семикласники ініціювали створення скейт-парку у Козятині Від читача 10:11 Загиблому в Маріуполі Артему був 21 рік - петиція про присвоєння звання Героя України 14:00 Живий коридор для Героя. На щиті повертається до рідної домівки Іван Білоус 13:04 У Козятині відбувся шаховий турнір. Перше місце — за першим ліцеєм photo_camera 11:39 Пам’ятнику-паровозу у Козятині «підбили око» 11:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:00 На наступному тижні знову будуть зміни в розкладі руху електропоїзда Козятин-Фастів 09:17 У Козятині полеглому Захиснику Іллі Завальному відкриють меморіальну дошку 08:04 Важко даються ігри на виїзді 08:00 На календарі 22 жовтня. Відключення світла не прогнозують (Оновлюється)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up