Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися

Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися
  • Позачергова 43 сесія Козятинської міської ради завершилася нічим. І знову були суперечки між депутатами на підвищених тонах.

  • А рішення по єдиному питанню, що встигнули розглянути, не прийняли, хоча на голосування його ставили двічі. Що відбувалося на сесії і які рішення збиралися приймати — читайте у нашій публікації

На 10:00 четверга, 28 березня скликали позачергову сесію Козятинської міської ради. Засідання почалося дещо пізніше — чекали, допоки обранці розглянуть питання порядку денного на комісіях. Через 20 хвилин роботу сесії оголосили відкритою, адже депутатів прийшло більше мінімальної кількості — 15.

На порядку денному стояло всього чотири питання. Перше стосувалося частини будівлі колишньої міської лікарні. У проєкті рішення, яке ініціювала депутат від «Слуги народу» Наталія Щербатюк пропонували погодити створення реабілітаційного центру в одному з корпусів на Незалежності, 75. 

— У нас є все необхідне для реабілітації, — сказала за трибуною депутат Щербатюк. — Приміщення лікарні, басейн, чимала територія біля лікарні, де можна сформувати спортивну та інші зони відпочинку. Наявна база дає нам можливість відкрити не просто реабілітаційне відділення, а реабілітаційний центр, як мінімум обласного рівня. Тому пропоную приміщення на Незалежності, 75 виділити під реабілітаційний центр із трьома відділеннями: для військових, для реабілітації після інсультів і відділення для дітей з інвалідністю.

Відео дня

Доповідала по цьому питанню директорка Козятинської ЦРЛ Оксана Забазнова. Вона повідомила, що лікарня має намір облаштувати реабілітаційне відділення на 20 ліжок у приміщенні терапевтичного корпусу колишньої залізничної лікарні. Ремонт вже розпочали, замовили проєкт реконструкції. Поки що медичний заклад не отримав від Національної служби здоров’я України пакети на амбулаторну та стаціонарну реабілітацію, але в цьому напрямку працюють. За словами Оксани Забазнової, у подальшому все залежатиме від фінансової підтримки, адже на облаштування відділення необхідні кошти.

Депутат від «Української стратегії Гройсмана» Тетяна Костюк запитала, скільки саме грошей необхідно для того, щоб відділення реабілітації запрацювало і чи є у медичному закладі фахові спеціалісти. Оксана Забазнова відповіла, що у штаті Козятинської ЦРЛ є необхідні спеціалісти. Що стосується коштів, то виготовлення проєктно-кошторисної документації коштує 330 тисяч гривень, у скільки обійдеться сама реконструкція відділення буде зрозуміло після розробки проєкту.

Зачепили також питання центру реабілітації для дітей з інвалідністю «Промінь», який закрили у Козятині ще минулого року.

— Був у нас «Промінь», я могла з 8 до 17 привести дитину і спокійно йти на роботу, — сказала мама, яка виховує дитину з інвалідністю. — Зараз у мене проблеми на роботі, не завжди відпускають. Чому наші діти не можуть відвідувати такий реабілітаційний центр?

Міський голова відповіла, що філія «Променя» підпорядковувалася безпосередньо Міністерству соціальної політики і структура вирішила закрити усі філії. До кінця цього року мають визначитися, які види послуг надаватиме центр «Промінь» — медичні чи соціальні. Також очільниця громади сказала, що послуги для дітей з інвалідністю розділили на три групи. Медичну реабілітацію діти з інвалідністю можуть отримувати у спеціалізованих медичних закладах. Освітню послугу забезпечує інклюзивно-ресурсний центр. А соціальну послугу готовий взяти на себе Центр надання соціальних послуг — є можливість відкрити при ньому Відділення денного перебування для дітей з інвалідністю.

Почалася суперечка спершу з приводу «Променя», потім через використання приміщення колишньої міської лікарні. Врешті решт питання про створення реабілітаційного центру в одному з корпусів на Незалежності, 75 поставили на голосування, але воно не набрало необхідної кількості голосів. Депутат від «Європейської солідарності» Євгеній Буравський заявив, що у нього не спрацював пульт. Тому питання вирішили поставити на повторне голосування, але воно знову провалилося — необхідної кількості голосів проєкт рішення так і не набрав.

Потім обранці мали перейти до розгляду другого питання — прийняти Програму підтримки спеціалізованої медичної допомоги. Відповідно до цієї програми, Козятинська, а також Глуховецька, Махнівська, Самгородоцька та Ружинська громади мали надати лікарні фінансування у загальному розмірі 6,1 мільйона гривень: із бюджету Козятина мали виділити 4 мільйона, Махнівська, Глухівецька та Самгородоцька громади — по 600 тисяч, Ружинська — 300 тисяч. Кошти мали спрямувати на закупівлю і ремонт медичного обладнання, а також ремонт приміщення лікарні. 

Проте між деякими обранцями знову почалася суперечка. Завершилося це тим, що депутати від «Української стратегії Гройсмана» Тетяна Римша та Дмитро Хавронюк покинули залу. Дещо раніше вийшов представник «Слуги народу» Олександр Пузир, тож у залі залишилося замало депутатів, щоб голосувати. За декілька хвилин Тетяна Римша повернулася, але обранців все одно було менше необхідної кількості. Тому роботу сесії закрили.

Перед тим, як усі розійшлися, на центр зали вийшов представник Територіального центру комплектування і попросив усіх чоловіків віком до 60 років підійти до працівників ТЦК, щоб отримати запрошення на звірку даних.

 

Читайте також:

Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради

«Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»

За порушення правил благоустрою козятинчан каратимуть штрафами

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Наталія Корнійчук

    Я подала документи на приватизацію землі біля хати уже рік буде і толку немає . Я у шоці
  • Аделина Даби

    Та  кормити цю свиноту??
  • Аделина Даби

    Скільки можна збирати цей балаган????
  • Otto Halepa

    >Дещо раніше вийшов представник «Слуги народу» Олександр Пузир

    >Перед тим, як усі розійшлися, а центр зали вийшов представник Територіального центру комплектування

    міхурець сциканув?

keyboard_arrow_up