За порушення правил благоустрою козятинчан каратимуть штрафами

За порушення правил благоустрою козятинчан каратимуть штрафами
  • У Козятинській громаді започатковують рейди з правоохоронцями. За порушення правил благоустрою каратимуть штрафами
  • Нещодавно з цього приводу провели робочу нараду з керівниками житлово-комунального господарства, за участі старост та представників правоохоронних органів.
  • Головна увага акцентувалася на благоустрої старостинських округів, проведення весняних толок, суботників, укладенні договорів з «Чистим містом»

На нараді спільно вирішили — започаткувати рейди з правоохоронцями у двори, де найбільша кількість неукладених договорів, не відбувається прибирання прибудинкових територій та ігноруються правила благоустрою. До кінця місяця планується рейд до жителів багатоквартирних будинків, які всіляко ігнорують правила. В подальшому, кажуть, такі рейди будуть проводитись на постійній основі та супроводжуватись штрафами.

Влада категорична: кожен житель громади повинен підписати договір на вивіз сміття, тому що ніхто не залишає його вдома, а використовує сміттєві баки.

«Думаю, що терпець урвався»

Якщо влада закликає укладати договори з комунальним підприємством і впевнена в тому, що це вирішить питання чистоти у громаді, люди вважають навпаки.

Відео дня

До прикладу козятинчанка Марина Щаблевська опублікувала допис з цього приводу. Жінка пише: «Керівництво «Чистого міста» вже третій тиждень ігнорує їхні дзвінки». Сміття з баків не вивозять тижнями.

— Мені вже набридло щотижня на протязі 5-6 років нагадувати їм про їхні обов'язки. Ми маємо укладені договори, ми сплачуємо ім за їхню послугу, а маємо те що маємо. Вже кілька років підряд чую в телефоні відмазку, що машина поламалась, то немає запчастин, то вона не виїхала бо немає кому. Шановні, зачекайте! Ми підписували договір не з їхніми машинами чи запчастинами . Ви підписались за вчасне вивезення сміття, взяли за це гроші — виконуйте. Я вже мовчу про те що ніхто ніколи не прибирає біля цих баків і жодного разу їх не поремонтував, адже ви бачите самі які баки нам поставили, вони 1954 року випуску. Це посміховисько нічим замінити?  Штафувати треба не тільки населення, а й таких виконавців, завдяки яким сміття менше не стає, — пише Марина Щаблевська.

Нагадаємо, для старостинських округів Козятинської міської територіальної громади мають намір підняти плату за вивіз сміття. Наразі селяни сплачують за це від 10,58 до 16, 60 гривень, залежно від кількості жителів на місяць.

Читайте:

В районі «пожежки» все прибрали, але через кілька днів сміття з'явилося знову

«Контейнери призначені для побутових відходів, а не будівельних матеріалів чи гілок»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Микола Співаченко

    Це примус до співпраці,це насильницькі дії,які заборонені Конституцією України .Я вам говорив,що наглих не терплю і договір типовий,односторонній не заключу ніколи.ви ніхто і погрожувати ,це те,що проти вітру сміття збирати Подавайте на мене в суд я не боржник не був і не є.ваше шобло потрібно,на мою думку,розігнати.є просте рішення в цій проблемі.запросіт на комісію.
  • Надежда Якимова

    А якій це поліції і цій драній курці дає право порушувати мої Конституційні права на щось примушувати,я НЕ РАБ НА ГАЛЕРАХ -ЦЕ РАЗ І ДРУГЕ,ХАЙ СПОЧАТКУ З СЕБЕ ШТРАФ ЗНІМЕ ЗА ЗНИЩЕННЯ ЕКОЛОГІЇ В МІСТІ ,АДЖЕ ВИРІЗКА ДЕРЕВ ПО ВСЬОМУ ОТГ -ЦЕ ЗНИЩЕННЯ ЕКОЛОГІЇ ,ЗА ЦЕ МОЖНА І ПОСАДИТИ.І НЕХАЙ НАМ ПОКАЖЕ СВОЇ СПОЧАТКУ КВИТАНЦІЇ ЗА СПЛАТУ СМІТТЯ,БО ТІЛЬКИ ПРИЙШЛА ДО КОРИТА ЗРАЗУ ВКРАЛА СМІТТЄВІ БАКИ ВІД НОВОЇ ПОШТИ І ПОСТАВИЛА ПРОТИ СВОГО БУДИНКУ ,А ОТ ЧИ ПЛАТИТЬ ...ВЕЛИКІ СУМНІВИ.
  • Татьяна Васильева

    Ще дрона треба їм купити,бо на фронті вже їх " вистачає" і, обов'язково,на маршруті слідування понаставляти кавових ларьочків!
  • Р

    Клоуни! Вчора ціла делигація міських депутатів стояла в парку і дивилась як комунальники прибирають. Треба було цим "депутатам " також дати граблі віники і нехай би також прибирали місто від бруду! Хай своїм прикладом заохочують людей!!!

keyboard_arrow_up