Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради

Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради
  • Господарський суд Вінницької області задовільнив позов Вінницької обласної прокуратури до Глуховецької селищної ради — про витребування 7 земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею 223 га та вартістю 3,2 млрд грн.

Як інформує Вінницька обласна прокуратура, встановлено, що селищна рада досі не виконала рішення сесії Вінницької обласної Ради від 2000 року про припинення права постійного користування землями лісового фонду колишніх колективних сільськогосподарських підприємств на території Глуховецької селищної ради та передачу їх Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс».

Через це, розповідають, підприємство два десятиліття було позбавлене можливості провадити лісогосподарську діяльність, спрямовану на збереження та відтворення лісових насаджень, що створювало сприятливі умови для здійснення незаконних рубок лісу та вибуття земельних ділянок лісогосподарського призначення у приватну власність.

— Після набуття судовим рішенням законної сили прокуратура вживатиме заходів щодо його реального виконання, — йдеться у повідомленні

Відео дня

Читайте також:

Козятинчан запрошують на прибирання лісу

Стовбур зрізаного дерева розколовся надвоє і травмував глухівчачина

Розчищають чагарники, ремонтують дороги: у Глуховецькій громаді взялися за благоустрій

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач96

    Тепер і цьому лісу п-д (кінець) як і іншим які перейшли у власність облагролісу

keyboard_arrow_up