Із третьої спроби нарешті провели позачергову сесію

Із третьої спроби нарешті провели позачергову сесію
  • Після того, як у п’ятницю 40 позачергова сесія знову не відбулася через відсутність більше половини депутатів, засідання скликали повторно на вівторок, 26 грудня.

  • Цього разу обранців прийшло більш ніж достатньо. Вони розглянули понад 20 питань, але через деякі все одно виникли суперечки.

  • Розповідаємо, які рішення приймали

Втретє позачергову 40 сесію міської ради скликали на ранок вівторка, 26 грудня. У сесійній залі зібралося 19 обранців, тож засідання оголосили відкритим. Депутати без зволікань перейшли до розгляду порядку денного. Почали із оборонно-правоохоронного блоку — без жодних суперечок внесли низку змін до відповідної програми, а також передбачили у програмі розвитку житлово-комунального господарства облаштування у наступному році меморіальних стендів, присвячених загиблим Героям.

Внесли декілька змін до бюджету і перейшли до розподілу вільних залишків бюджетних коштів, які залишилися з минулого року. Нині це вже чимала сума — близько 100 мільйонів. Виконуюча обов’язки начальника фінансового управління Галина Поліщук доповіла, що у проєкті рішення пропонують розподілити 12,7 мільйонів гривень: по 500 тисяч виділити ДСНС та СБУ, по 600 тисяч Хмільницькому районному територіальному центру комплектування та поліції, а також 10,5 мільйонів гривень одній із наших військових частин на ремонт паркану. Зауважимо, що на попередніх сесіях військова частина вже просила у міської ради гроші на капремонт паркану і тоді це викликало гарячу дискусію серед депутатів, тому обранці виділили 1,7 мільйонів, а не повну суму, на яку давала запит структура.

Відео дня

Депутат від «Слуги народу» Євгеній Малащук запропонував виділення коштів на паркан виокремити і замість того, щоб давати усю суму одразу, поділити її на декілька частин.

— Я думаю, що дрони на передовій — це більш важлива складова, ніж паркан у Козятині, — сказав Малащук. — Забори також будемо будувати, але меншими сумами і поступово.

— Декілька сесій тому, коли ми виділяли військовій частині кошти на матеріали, КЕВ (квартирно-експлуатаційний відділ — авт.) обіцяв їм зробити проект безкоштовно, але проекта КЕВ робити не буде, — сказала Тетяна Єрмолаєва. — Їм треба самостійно замовляти проект. Це перше. Друге, за рекомендаціями усіх структур міська рада не може купувати дрони, це не відповідає нашій діяльності. На даний час листів від батальйонів, які просили б у нас фінансування, у нас немає. Але за наявності таких листів і залишку коштів ми можемо фінансувати батальйони, де служать хлопці з нашої або не з нашої громади.

Пропозицію депутата Євгенія Малащука виокремити з рішення пункт про 10 мільйонів для паркану військової частини не підтримали, тому рішення проголосували в цілому. А тоді перейшли до наступного питання — обласна військова адміністрація звернулася з листом, щоб ми виділили їм 1 мільйон на підтримку олімпійських видів спорту у Вінницькому регіоні.

— Ми розуміємо, що війна і не потрібно виділяти такі кошти, але у нас в Козятині є молоді люди, які є членами Збірної України по тим чи іншим видам олімпійського спорту, — сказала Тетяна Єрмолаєва. — Наступного року у Парижі буде літня олімпіада. Хтось із цих молодих людей готувався до цього все своє життя. Через чотири роки будуть наступні змагання, вони вже можуть мати травми, хвороби, вийти зі спорту і ніколи в житті не скористатися тим, до чого вони йшли. Навіть під час війни наша країна буде відвідувати олімпіаду. Я би хотіла підтримати це рішення, щоб діти нашого регіону поїхали на олімпіаду в Париж, де представляли гідно нашу країну.

— Я — мама спортсмена, члена Збірної України і хочу наголосити, що кожна спортшкола фінансується державою у повному обсязі, спортсмени забезпечені від і до, — сказала депутат від «Слуги народу» Наталія Щербатюк.

— Ми передаємо субвенцію на Вінницьку обласну державну адміністрацію, думаю, під час війни обласна державна адміністрація навряд чи просила б кошти на неважливі речі, — сказала міський голова.

— Член нашої депутатської групи зараз на фронті, хочу донести його позицію — під час війни нас вибачать, навіть якщо ми не будемо брати участь в олімпіаді, але якщо ми програємо війну, ми не вибачимо самі собі і наша група буде утримуватися від того, щоб виділяти кошти на олімпіаду у військовий час, — сказала позафракційна депутат Аліна Діденко.

— У мене запитання — скільки у нашій громаді представлено дітей у збірній? — запитав депутат від «Європейської солідарності» Олександр Євтушок, який не зареєструвався на засіданні.

— Я не володію такою інформацією, — відповіла Тетяна Єрмолаєва.

— А чому? — запитав Євтушок.

— Я особисто знаю Щербатюк, Лясковець і ще одну молоду дівчину, — каже міський голова.

— Про яку суму йде мова? — запитав Євтушок.

— Один мільйон гривень, — відповіла Тетяна Єрмолаєва.

— Тобто у нас на сьогоднішній день на паркан йде 10 мільйонів і спортом у нас теж мають займатися і виділяти кошти на це з нашого бюджету, — сказав Олександр Євтушок. — Для мене як для військовослужбовця це дуже важливий момент. Правильно сказала Аліна Діденко — якщо ми сьогодні програємо війну, то гріш ціна тим голосуванням і грошам. Добре, мільйон це ще б куди не йшло, але 10 мільйонів на паркан. Ви хоч знаєте, скільки коштує один дрон?

— Так, знаю, останній раз купувала особисто за 18 400, — відповіла міський голова.

— Поділіть 10 мільйонів на 18 400, скільки можна дронів купити? — запитав Євтушок.

— Військові батальйони можуть подавати нам заяви і ми будемо виділяти їм кошти, — сказала Тетяна Єрмолаєва.

— Військова частина просить 10 мільйонів, при всій повазі до цієї частини треба було розділити ці кошти, як пропонував депутат Малащук, — взяв слово депутат від «Партії Вінничан» Віктор Заїчко. 

Віктор Заїчко запропонував повернутися до питання фінансування капітального ремонту паркану військової частини. Від депутата Євгенія Малащука надійшла пропозиція виділити частині кошти лише на розробку проектно-кошторисної документації. Вирішили поки виділити 550 тисяч на розробку проекту та ремонт рампи. Натомість мільйон на олімпійські види спорту для обласної військової адміністрації не виділили. Додамо, що кошти, які передбачили для поліції, ДСНС, СБУ, військової частини та батальйонів перенесли на наступний рік.

 

Читайте також:

Всі за відкриття реабілітаційного центру, але є нюанс

«Ви родинами не маніпулюйте»

«Що за нісенітниця тут відбувається?»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Кесарчук

    Яким чином паркан за 10 мл може захистити людей від р.агресора???
  • Ната

    У Ромнах на Сумщині люди "закрили" депутатів у залі засідань, поки ті не проголосували за програму підтримки ЗСУ

    Як передають місцеві ЗМІ, на сесії Роменської міської ради депутати мали проголосувати за виділення на 2024 рік понад 83 мільйонів гривень на ЗСУ. Однак, в якийсь момент низка депутатів ініціювали зміни, щоб виділити більше - 107 мільйонів.

    Під час голосування депутати з першого разу за проєкт рішення не проголосували, тоді у справу втрутилися роменці, які прийшли на сесію. Після “переговорів” вдалося проголосувати за виділення 83 мільйонів гривень.

    🇺🇦Інформаційний Агент🕵️‍♂️
    Запропонувати новину✍️

keyboard_arrow_up