«Ви родинами не маніпулюйте»

«Ви родинами не маніпулюйте»
  • Друга спроба скликати позачергову 40 сесію також провалилася — більшість депутатів цього разу теж не прийшли.

  • І знову в сесійній залі точилися суперечки. А один із колишніх обранців заявив, що проти міського голови порушено кримінальне провадження.

  • Подробиці у нашій публікації

Позачергову 40 сесію спершу скликали на четвер, 21 грудня, але через те, що прийшло замало обранців, засідання вирішили перенести на наступний день. Воно мало стартувати о 15 годині, але знову прийшло замало депутатів.

Поки чекали на обранців, міський голова розповідала про запуск водогону у Сигналі та говорила про те, що міську мережу потрібно приймати в комунальну власність і лише після цього ми зможемо брати участь у міжнародних програмах із модернізації системи водопостачання. У цей момент до залу зайшов Сергій Матвіюк, колишній депутат міської ради від «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», якого політсила вирішила відкликати за народною ініціативою. Він поклав на стіл очільниці громади документи і заявив, що проти Тетяни Єрмолаєвої відкрито кримінальне провадження.

— Хочу попередити депутатів, якщо ви будете приймати участь у засіданні, проти вас теж буде порушена кримінальна справа, — сказав Матвіюк.

Відео дня

— Це проти мене кримінальна справа, депутати тут до чого?! — відповіла на це Тетяна Єрмолаєва.

Зайшла мова про конфлікт

— У нас в сесійній залі є родини загиблих, вони щойно були в мене на прийомі. Я просив би їх заслухати, їхні вимоги, тому що наскільки я зрозумів є конфліктна ситуація між вами і ними, — сказав депутат від «Слуги народу» Олександр Пузир.

— Немає конфліктної ситуації, — заперечила міський голова.

— Є, — наполягав Пузир.

— Ми її обговорили і вирішили, — знову заперечила Тетяна Єрмолаєва.

— Якщо я бачу, що є конфлікт, я називаю це конфліктом, — сказав на це Олександр Пузир. — Я просив би заслухати родини загиблих, які у них вимоги. Ви не хочете, можливо депутати допоможуть.

Нагадаємо, декілька днів тому відбулася робоча зустріч у міській раді із родинами загиблих Героїв. Під час цієї зустрічі виникла конфліктна ситуація між міським головою та Альоною Венжик, матір’ю загиблого Героя Артура Венжика. Відео цього фрагменту зустрічі виклали в соцмережі.

На сесії Альона Венжик попросила озвучити, які питання, що стосуються загиблих військових, винесені на розгляд депутатів

— Я написала про це у групі, на сесію винесене положення про Дошки пам’яті, внесення змін до програми благоустрою, де є Алея пам’яті, Алея Слави на експертизі, — відповіла Тетяна Єрмолаєва.

— Алея Слави яка? — уточнила Альона Венжик.

— Та, яка на кладовищі, — відповіла міський голова. — У нас є Дошка пам’яті. За неї відповідає культура і там оновлюються фотографії. Алея пам’яті — це борд, який буде стояти на площі. Сьогодні в порядку денному є зміни до програми благоустрою, де вписано рядок про Алею пам’яті. Додаткові кошти виділяти не потрібно, кошти є. Третє — це Алея Слави на центральному кладовищі. Проект зроблений. Ми вам його показали. Він зданий чи буде зданий на експертизу, я не в курсі. Але є черговість: проект, потім експертиза і тільки після цього ми можемо виділяти кошти і проводити роботи. 

«Ми ще навіть не узгодили проект»

Також міський голова сказала, що біля Дошки пам’яті за кілька днів встановлять світильники. Крім того, у програмі «Безпечне місто» мають передбачити камери відеонагляду біля Дошки. Зайшла мова і про похилені флагштоки на кладовищі. Очільниця громади сказала, що Управління соціальної політики працюватиме з підрядником з цього приводу, але спершу потрібно визначити, хто їх встановлював — рідні загиблих Героїв чи місто.

— Може я щось не розумію, але ми з родинами ще навіть не узгодили сам проект Алеї Слави, він не може бути на експертизі і проектанта, як ми зрозуміли, немає, — сказала Альона Венжик.

— У нас офіційно підписаний договір на проект, проектант працює, — відповіла на це Тетяна Єрмолаєва. — Було в групі обговорення. Вимогу батьків про дві алеї ми почули. Проектант малює дерева, вхідну групу і зону, де можна зупинитися і сісти. Вам це все виставили вже кілька разів у групу. І під час зустрічі минулого разу, в середу, це теж транслювали на екрані.

— Правильно, я кажу за те, що ви говорите, що проект на експертизі, — почала Альона.

— Я не знаю, чи він на експертизі, начальник управління житлово-комунального господарства краще знає, — обірвала її на півслові міський голова.

— Ви ж сказали… — знову почала Альона.

— Я сказала, що я точно не знаю, я думаю, що проект на експертизі, — сказала Тетяна Єрмолаєва. — Якщо вам його показали і вас всіх він задовільнив…

— Ні, ми у вівторок-середу тільки маємо виїжджати з робочою групою і вже як ми казали фактично дивитися розміри і тоді тільки буде проект, — заперечила Альона Венжик.

— Тоді ми цей процес призупинимо, — сказала Єрмолаєва.

«Ви не знаєте, скільки разів ми зустрічалися»

Альона Венжик перепросила у родин загиблих за нецензурну лексику, яку вжила на робочій зустрічі, про яку ми вже згадували вище. А тоді запитала, чому питання, які стосуються загиблих Героїв, винесли на сесію лише зараз, після зустрічі із родинами. Почалася суперечка. 

— Це все слова, ми зробимо по-іншому, — сказав врешті решт депутат Олександр Пузир. — Я беру на себе обов’язок висипати хоча б для початку щебнем Алею Слави, щоб не було болота, коли батьки загиблих приходять. Ви це могли зробити давно вже. Три машини. І зняти все напруження.

— Дякую вам велике, — сказала на це Тетяна Єрмолаєва.

— Думаю, не відбулося б тієї ситуації, яка виникла в соцмережах, якби ви зустрічалися частіше, приходили на сесії, — звернулася до родин загиблих Героїв депутат від «Української стратегії Гройсмана» Леся Кравчук.

— Зачекайте, ви ж не знаєте, скільки ми разів зустрічалися, — відповіла на це Альона Венжик. — Ви були хоч на одній зустрічі? Ми приходили на прийом до міського голови і зустріч у нас була неодноразово — чотири рази за останні місяці.

— Я ще десятки разів зустрічаюся з людьми в селах, спілкуюся з сім’ями теж, є різні думки, але нам треба в першу чергу бути гідними пам’яті хлопців, які загинули, — сказала Тетяна Єрмолаєва. — Я думаю, що я зніму відео і ще раз публічно попрошу вибачення у родин загиблих Героїв, якщо я чимось зачепила їх пам’ять. 

Депутат Олександр Пузир здав свій пульт і перед тим, як вийти з сесійної зали, попросив родини загиблих Героїв піти з ним.

— Прошу звернути вашу увагу, що рішення, які стосуються вшанування пам’яті загиблих не прийняли, тому що фракції «Слуга народу» та «Європейської солідарності» не з’явилися на сесію, — звернулася до родин загиблих Героїв депутат від «Української стратегії Гройсмана» Тетяна Костюк.

— Ви родинами не маніпулюйте, — сказала Альона Венжик.

Знову почалася суперечка. Тоді рідні загиблих Героїв вийшли з сесійної зали. Ніхто із депутатів більше не прийшов, тож за кілька хвилин усі розійшлися. І 40 позачергова сесія не відбулася вдруге.

 

Читайте також:

Дитяча соціальна допомога: умови отримання, місця звернення та необхідні документи

«Що за нісенітниця тут відбувається?»

Родичі Героїв прийшли за відповідями, але тільки створили робочу групу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up