Екссекретар ради, яку депутати зняли з посади, подала до суду

Екссекретар ради, яку депутати зняли з посади, подала до суду
  • Міська рада працює без секретаря вже два місяці — Тетяну Римшу, яка працювала протягом двох з половиною років, відправили у відставку.

  • Відповідне рішення прийняли депутати.

  • Тетяна Римша звернулася до суду, аби її поновили на посаді

Вже відбулося дві позачергові сесії, а нового секретаря міської ради поки так і не призначили. Нагадаємо, Тетяну Римшу, яка була секретарем протягом двох з половиною років, депутати своїм рішенням відправили у відставку.

Про те, аби зняти з посади не лише секретаря, а й керуючу справами виконкому, опозиційна більшість почала говорити ще наприкінці травня, коли у Козятині був розпал політичної кризи. Нагадаємо, тоді ніяк не могли провести сесію. Засідання скликали один за одним декілька днів підряд, але частина депутатів не заходила до зали, тому не було кворуму — мінімальної кількості обранців, необхідних для того, аби засідання відбулося і прийняті рішення були чинними. 

На одному з таких засідань, яке так і не відбулося, міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила, що звернулася до Служби безпеки України з проханням перевірити депутатів, які ігнорують сесії, на ознаки співпраці з російською федерацією. Наступного дня опозиційна більшість прийшла до сесійної зали. Зібралося 17 обранців і цієї кількості було б достатньо для того, щоб почати роботу сесії, але зареєструвалися в електронній системі лише семеро. Тоді опозиційна більшість вийшла у центр сесійної зали та озвучила свої вимоги — відправити у відставку секретаря міської ради та керуючу справами виконкому, які спочатку мають прозвітувати про свою роботу.

Відео дня

Звіти секретаря та керуючої справами виконкому опублікували на сайті міської ради і через два тижні позачергова сесія нарешті відбулася — депутати прийшли і проголосували. Але засідання чергової сесії, яку скликали пізніше, знову зірвали. Тож стало зрозуміло, що політична криза не завершилася. Опозиційна більшість стояла на своєму.

Настав серпень. Скликали позачергову 35 сесію. На засідання прийшли майже всі депутати. І зареєстрували свій порядок денний, у якому першим питанням було дострокове припинення повноважень та звільнення з посади секретаря Тетяни Римші. Ця посада виборча, тож спочатку серед обранців провели таємне голосування. Однопартійці Тетяни Римші відмовилися навіть брати бюлетені, окрім одного. За відставку секретаря проголосували 14 депутатів, проти був тільки один. Тому питання про дострокове припинення повноваження та звільнення з посади Тетяни Римші поставили на електронне голосування. І знову 14 голосів «за». Цього вистачило, щоб рішення було прийнятим. Наступним у порядку денному було дострокове припинення повноважень та звільнення з посади керуючої справами виконкому Аліни Тимощук, але голосів не вистачило — підтримали рішення лише 13 депутатів.

Минуло трохи більше місяця і Тетяна Римша звернулася до суду. Спочатку позовну заяву повернули на доопрацювання. Та вже 26 вересня Вінницький окружний адміністративний суд відкрив провадження у цій справі. 

Як відомо з тексту ухвали, опублікованої в Єдиному державному реєстрі судових рішень, Тетяна Римша просить суд визнати незаконним та скасувати рішення міської ради, поновити її на посаді та стягнути середній заробіток. Оскільки, на її переконання, у рішенні міської ради не вказано конкретних підстав для дострокового припинення повноважень. Крім того, перед тим, як звільняти секретаря з посади, не проводили службове розслідування на наявність порушень у роботі. Чи виграє Тетяна Римша суд — побачимо згодом. Поки що справу по суті не розглядали.

 

Читайте також:

Обрали голову Козятинського міськрайонного суду Вінницької області

У Вінницької обласної поліції новий керівник. Ним став полковник Юрій Пархоменко

На Вінниччині призначили нового керівника Управління стратегічних розслідувань

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Володимир Сушко

    Запросіть дану персону, тільки його не вистачає!😏
  • Сергій Мікоян

    Просто згадав школу і урок музики!!!Одне питання; Як?Як блять??
  • Олександр Пузир

    Цікаве у цій ситуації наступне:
    Римша подає позов до суду, відповідачем по цій справі буде міська рада, яку буде представляти Єрмолаєва.
    Прогнозую, що міська рада(Єрмолаєва) спеціально програє справу з виплатою моральної і матеріальної шкоди тисяч на 100.

    Оксана Крючкова reply Олександр Пузир

    Олександр Пузир тримаються, як вош кожуха

    Тетяна Костюк-Канєвська reply Олександр Пузир

    Олександр Пузир
    В цій , здавалось би , абсурдній ситуації відчувається ,, рука " досвідченої інтригантки . Сама Римша ніколи не приймала ніяких  рішень без згоди  своєї  наставниці.
    Реальний ,, договорнЯк" в дії.
  • Алла Ищук

    А що нова посада не підійшла? Навіщо повертатися туди, звідки ганебно поперли?

keyboard_arrow_up